Діти кукурудзи: німці створили альтернативну упаковку з попкорну

Дослідники з Німеччини розробили альтернативний пакувальний матеріал з побічних продуктів виробництва попкорну та кукурудзяних пластівців.

Пакувальна промисловість є найбільшим покупцем пластмасових виробів, купуючи близько 40% усього реалізованого пластику, а забруднення даним матеріалом створює глобальні проблеми.

Для боротьби з забрудненням, сучасна упаковка має не лише відповідати вимогам транспортування та зберігання, а й має бути стійкою, екологічно чистою, виготовлятися з відновлювальних ресурсів та підлягати подальшій переробці.

Дослідницька група Геттінгенського університету запропонувала використовувати побічні продукти виробництва кукурудзяних закусок.

Такі матеріали надходять з відновлювальних біологічних джерел, є екологічно чистими та стійкими

Вчені розробили тривимірні форми, виготовлені з гранульованих відходів виробництва попкорну, які мають водовідштовхувальні властивості

«Наша упаковка з попкорну є чудовою стійкою альтернативою полістиролу, отриманого з нафти. Виготовлена з неїстівних побічних продуктів виробництва кукурудзяних закусок, фактично є біорозкладною та мінімізує відходи», — пояснили вчені.

Процес базується на технології, розробленій для виготовлення пластмас та дозволяє виробляти широкий спектр литих деталей, додав Алірез Харазіпур, керівник дослідницької групи.

Наразі Університет Геттінгена підписав ексклюзивну ліцензійну угоду з компанією Nordgetreide, що спеціалізується на виготовлені закусок із зернових, для комерційного використання відходів попкорну на виробництво упаковки.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Смажену індичку на святковому столі пропонують замінити молюсками та водоростями

Фактично, 39% респондентів – віком від 18 до 30 років — сказали, що ніколи не їдять індичку, 88% «терпіти...

Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над створенням ряду інгредієнтів із використанням частин плодів какао, які вважаються...

Найкращі вітаміни в зимовий період: як поповнити запаси природним чином

З урахуванням особливостей зимового періоду питання правильного вибору вітамінів та складання збалансованого раціону вимагає підвищеної уваги. Причина полягає в...

Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

Дослідники з Університету Тюбінгена в Німеччині розробили процес, у якому використовуються вуглекислий газ, кисень і водень для вирощування дріжджів...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим...

Добрі гени: ТОП-5 тенденцій, які формуватимуть інновації у світі їжі

Якщо торік головною тенденціїєю  у сфері харчових продуктів була...

Майже Силіконова: В Дубай з’явиться Долина харчових технологій

Проєкт має на меті створення цілісного сучасного містечка, що...

Винахідник соломки для напоїв з огірків шукає інвесторів на Кickstarter

Зараз він збирає кошти на Kickstarter для того, щоб...

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Вибір редактора
В продовження теми