Спортсмени підсіли на коров’яче молозиво: продажі зростатимуть на 6% щороку

Світовий ринок коров’ячого молозива буде щорічно рости приблизно на 6,4%. До 2027 року дохід від його продажів становитиме 3,6 млрд евро (приблизно $4,3 млрд).

Такі припущення у ході свого дослідження висунула група аналітиків Transparency Market Research (TMR).

Молозиво великої рогатої худоби набуває популярності у цілому ряді продуктів харчування та охорони здоров’я.

У порівнянні зі зрілим коров’ячим молоком, молозиво містить майже вдвічі більше сухих речовин та жиру, у 5 разів більше білка та значно вищий вміст мікроелементів.

Крім того воно має у 50-300 разів більшу концентрацію імуноглобулінів (IgG, IgA, IgM), у 250 разів вищий вміст лактоферину та практично вдвічі більше інших антимікробних білків та пептидів, серед яких лактопероксидаза та лізоцим.

Молозиво має відмінні імунорегуляторні властивості

Після останньої доповіді Глена Девісона зі Школи спорту та фізичних вправ при Університеті Кента, Великобританія, про вплив молозива на імунну та відновлювальну функції організму, виробники спортивного харчування все частіше стали включати цей інгредієнт до своєї продукції.

Слід зазначити, що спортивна галузь харчування цікавилась молозивом протягом останніх 25 років, каже Девісон.

Втім, він додав, що молозиво великої рогатої худоби ще недостатньо вивчене і потребує значної ланки досліджень, в тому числі відслідковування впливу на організм спортсменів.

Аналітики TMR вважають, що такий хід подій відкриє нові можливості для реалізаторів коров’ячого молозива на світовому ринку.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Відомий навігатор Waze маркуватиме на картах, де купити залишки ресторанної їжі

Too Good To Go — це програма, що з'єднує користувачів із магазинами та ресторанами, які мають непродані надлишки їжі,...

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку легко зварити у будь-якому місці за допомогою склянки окропу. В...

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку зосереджувався на дистильованій воді без запаху з додаванням електролітів. Згодом розширився...

На створення нових робочих місць можна отримати 5 млн грн від американської програми

У рамках програми передбачено близько 20 грантів на суму $35 000–150 000 (приблизно 1,3–5,6 млн грн).Мета проєкту – збереження...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап...

Два харчових гіганти створили алкоголь зі смаком легендарного сиру

Напій має особливий профіль, який нагадує легендарну закуску, зі...

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на...

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з...

Українці створили їжу для екстремальних умов. Її беруть на Еверест, в Антарктиду та на фронт

ЇDLO була заснована у 2016 році підприємцями Іваном Кисилицею,...

Вибір редактора
В продовження теми