Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Шведський стартап Veg of Lund створив, як стверджують його засновники, перше у світі рослинне молоко з картоплі.

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився від традиційних рослинних “молочних” інгредієнтів та використав картоплю.

Рецептура також включає в себе білок гороху, мальтодекстрин (полісахарид, за властивостями близький до глюкози і крохмалю), клітковину цикорію, ріпакову олію та натуральні ароматизатори.

Картопляне молоко збагачене вітамінами, включаючи D, B12 та фолієву кислоту

Лінійка Dug пропонує три смаки: оригінальний, бариста та несолодкий.

Весь асортимент не містить лактози, сої, глютену та горіхів. Має такі ж властивості, як і традиційне молоко та може застосовуватись від випічки до створення ідеальної пінки латте.

Завдяки своїм властивостям, картопляне молоко є конкурентоспроможним серед інших видів рослинного молока, існуючих на ринку.

Виробництво Dug має низький вуглецевий слід. До того ж, використовує половину землі, необхідної для вирощування вівса, що йде на створення такої ж кількості вівсяного молока.

Молоко з картоплі потребує у 56 разів менше води, ніж мигдальне

«Процес вирощування картоплі не складний, що робить її надзвичайно стійкою культурою в порівнянні з іншими, такими як соя, мигдаль або овес. Не кажучи вже про молочні продукти», — пояснюють у компанії.

Вперше продукція Dug з’явилась на шведському ринку у травні цього року  та наразі вийшла на ринок Великобританії через Amazon.

Нагадаємо, споживання рослинного молока в Україні всього за рік збільшилося майже в 14 разів: з 1,32 тис. т у 2019 році до 17,9 тис. т за результатами 2020 р. Домінує — соєве й вівсяне.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Вирощена із стовбурових клітин куряча грудка отримала «зелене світло» на продаж у Сінгапурі

Підрозділ GOOD Meat компанії Eat Just, що першою у світі почала продавати та навіть доставляти додому культивоване м’ясо, отримав...

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.З кожного...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230 калорій і 17 грамів білка на порцію. У його складі...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри...

Веганське в’ялене м’ясо для собак — американський виробник енергетиків створив новий продукт

Clif Bar & Company, американський виробник енергетичних закусок та...

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на...

Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї...

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на...

Вибір редактора
В продовження теми