Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Шведський стартап Veg of Lund створив, як стверджують його засновники, перше у світі рослинне молоко з картоплі.

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився від традиційних рослинних “молочних” інгредієнтів та використав картоплю.

Рецептура також включає в себе білок гороху, мальтодекстрин (полісахарид, за властивостями близький до глюкози і крохмалю), клітковину цикорію, ріпакову олію та натуральні ароматизатори.

Картопляне молоко збагачене вітамінами, включаючи D, B12 та фолієву кислоту

Лінійка Dug пропонує три смаки: оригінальний, бариста та несолодкий.

Весь асортимент не містить лактози, сої, глютену та горіхів. Має такі ж властивості, як і традиційне молоко та може застосовуватись від випічки до створення ідеальної пінки латте.

Завдяки своїм властивостям, картопляне молоко є конкурентоспроможним серед інших видів рослинного молока, існуючих на ринку.

Виробництво Dug має низький вуглецевий слід. До того ж, використовує половину землі, необхідної для вирощування вівса, що йде на створення такої ж кількості вівсяного молока.

Молоко з картоплі потребує у 56 разів менше води, ніж мигдальне

«Процес вирощування картоплі не складний, що робить її надзвичайно стійкою культурою в порівнянні з іншими, такими як соя, мигдаль або овес. Не кажучи вже про молочні продукти», — пояснюють у компанії.

Вперше продукція Dug з’явилась на шведському ринку у травні цього року  та наразі вийшла на ринок Великобританії через Amazon.

Нагадаємо, споживання рослинного молока в Україні всього за рік збільшилося майже в 14 разів: з 1,32 тис. т у 2019 році до 17,9 тис. т за результатами 2020 р. Домінує — соєве й вівсяне.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%.Канада, найбільший...

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому світі, особливо в країнах, що розвиваються. Основним наслідком є уповільнений...

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить шість нових позицій для тих, хто споживає виключно рослинну їжу.«Ми...

Glovo купує у Delivery Hero відразу три бренди в шести країнах

Вказані придбання обійдуться компанії в $208 млн. Угода є помітно симетричною торішній, коли Delivery Hero виклала $272 млн за...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Роздери горлянку! Вінницька компанія робить надгострі соуси з провокативними назвами

В асортименті українського виробника — ферментовані соуси з провокаційними...

Лондонський стартап створив їстівну упаковку з матеріалу, який за добу виростає до метра

Стартап пропонує замінити пляшки, пластикові бокси та поліетиленові пакети...

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів,...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер,...

Вибір редактора
В продовження теми