Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Шведський стартап Veg of Lund створив, як стверджують його засновники, перше у світі рослинне молоко з картоплі.

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився від традиційних рослинних “молочних” інгредієнтів та використав картоплю.

Рецептура також включає в себе білок гороху, мальтодекстрин (полісахарид, за властивостями близький до глюкози і крохмалю), клітковину цикорію, ріпакову олію та натуральні ароматизатори.

Картопляне молоко збагачене вітамінами, включаючи D, B12 та фолієву кислоту

Лінійка Dug пропонує три смаки: оригінальний, бариста та несолодкий.

Весь асортимент не містить лактози, сої, глютену та горіхів. Має такі ж властивості, як і традиційне молоко та може застосовуватись від випічки до створення ідеальної пінки латте.

Завдяки своїм властивостям, картопляне молоко є конкурентоспроможним серед інших видів рослинного молока, існуючих на ринку.

Виробництво Dug має низький вуглецевий слід. До того ж, використовує половину землі, необхідної для вирощування вівса, що йде на створення такої ж кількості вівсяного молока.

Молоко з картоплі потребує у 56 разів менше води, ніж мигдальне

«Процес вирощування картоплі не складний, що робить її надзвичайно стійкою культурою в порівнянні з іншими, такими як соя, мигдаль або овес. Не кажучи вже про молочні продукти», — пояснюють у компанії.

Вперше продукція Dug з’явилась на шведському ринку у травні цього року  та наразі вийшла на ринок Великобританії через Amazon.

Нагадаємо, споживання рослинного молока в Україні всього за рік збільшилося майже в 14 разів: з 1,32 тис. т у 2019 році до 17,9 тис. т за результатами 2020 р. Домінує — соєве й вівсяне.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Маркування харчових продуктів — що це таке, і чому це важливо?

У нещодавніх змінах в постановах цього документу було зазначено, що різні маркування харчових продуктів мають бути сфокусовані на забезпеченні...

Шеф-кухар Юрій Ковриженко про кулінарну дипломатію: котлету Скоропадського та хот-дог для короля Георга

Розкажіть, будь ласка, що таке кулінарна дипломатія?Це частина культурної дипломатії. Я б назвав її інструментом, який допомагає налагоджувати міжнародні...

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система пиття створена таким чином, що надає воді смаку без використання...

Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються на управлінні ресурсами та виробництві вермікомпосту, мережа кав'ярень тестує використання...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

На Київщині виготовляють старовинний шумерський напій з меду та ягід

Сікера – алкогольний напій, створений на базі меду та...

В Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями

Хоча пастеризація поширена у виробництві молочних продуктів, це є...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар...

Вибір редактора
В продовження теми