Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

Фермер Ігор Небилович створює на Івано-Франківщині халумі для смаження на грилі, сири-роли за французькою технологією та морозиво з козячого молока.

Морозиво з козячого молока — експеримент

“Ми зупинилися тільки на пломбірі з козячого молока. Морозиво відрізняється за смаком. Воно більш жирне, це залежить від складу молока”, — пояснює фермер та власник підприємства “Еко Карпати”.

В морозиво також додають козяче вершкове масло. 

“Всім, хто скуштував, дуже подобається”, — ділиться виробник. 

Додає, що за час роботи сироварні смаки споживачів дуже змінилися.

Його ферма у с. Долина була створена 9 років тому. Зараз Небилович утримує 340 кіз, у тому числі дві сотні дійного стада.

На базі ферми діє крафтове виробництво, де отримане молоко відразу йде на переробку. 

Щоденно фермер отримує від кіз до 500 літрів молочної сировини. Найбільше — і з травня по липень. Загалом за рік надоюють 100 т молока та виготовляють до 10 тонн сирів.

Небилович розповідає, що створив сироварню, бо хотів виготовляти те, що сам любить. 

“Тоді на ринку було не багато козячих сирів, тому обрав саме такий напрямок. Хоча не вірилося, що таке підприємство в Україні можна заснувати”, — додав він.

Зараз тут створюють 7-8 видів козячих сирів. Це тверді сири, сири з пліснявою, а також сири для грилювання.

Деякі з видів сирів можна придбати лише тут. Наприклад, сири в кропиві та черемші.

Джерела: Суспільне Карпати, Еко Карпати

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перемогла «Дружба» — німці розробили плавлений сир без використання фосфатів

Німецька компанія Hydrosol розробила рецептуру плавлених сирів для намазування, що виключає застосування шкідливих для здоров’я фосфатів чи цитратів.Hydrosol розробили...

Пломбір за крипту — виробники мікробного морозива переходять на блокчейн

Здійснити крипто-платіж можна на веб-сайті Brave Robot. Для звичайних споживачів це стало можливо завдяки партнерству Brave Robot та Coinbase...

Виробник корму для тварин зібрав мільйони, щоб вирощувати м’ясо у лабораторії. Вклалися знаменитості.

У фінансуванні приймала участь група інвесторів, включаючи Марка Кубана, який власне й допоміг просунути концепцію веганського корму у 2020...

Швейцарський гігант Migros варить рослинні яйця з сої. Їх продаватимуть уже в листопаді

Це останнє доповнення до рослинної лінійки V-Love. Яйце під назвою The Boiled виготовлене з соєвого білка і буде доступне в...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів,...

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник...

Вибір редактора
В продовження теми