Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

Фермер Ігор Небилович створює на Івано-Франківщині халумі для смаження на грилі, сири-роли за французькою технологією та морозиво з козячого молока.

Морозиво з козячого молока — експеримент

“Ми зупинилися тільки на пломбірі з козячого молока. Морозиво відрізняється за смаком. Воно більш жирне, це залежить від складу молока”, — пояснює фермер та власник підприємства “Еко Карпати”.

В морозиво також додають козяче вершкове масло. 

“Всім, хто скуштував, дуже подобається”, — ділиться виробник. 

Додає, що за час роботи сироварні смаки споживачів дуже змінилися.

Його ферма у с. Долина була створена 9 років тому. Зараз Небилович утримує 340 кіз, у тому числі дві сотні дійного стада.

На базі ферми діє крафтове виробництво, де отримане молоко відразу йде на переробку. 

Щоденно фермер отримує від кіз до 500 літрів молочної сировини. Найбільше — і з травня по липень. Загалом за рік надоюють 100 т молока та виготовляють до 10 тонн сирів.

Небилович розповідає, що створив сироварню, бо хотів виготовляти те, що сам любить. 

“Тоді на ринку було не багато козячих сирів, тому обрав саме такий напрямок. Хоча не вірилося, що таке підприємство в Україні можна заснувати”, — додав він.

Зараз тут створюють 7-8 видів козячих сирів. Це тверді сири, сири з пліснявою, а також сири для грилювання.

Деякі з видів сирів можна придбати лише тут. Наприклад, сири в кропиві та черемші.

Джерела: Суспільне Карпати, Еко Карпати

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко вирощувати. Наприклад, кавунів чи огірків. Elo виробляє складні інгредієнти шляхом генного...

Стартап зібрав десятки мільйонів на «супермікробів», які покращать пиво для веганів

Компанія забрала $25 млн у раунді серії А, які використає на розширення свого портфеля інгредієнтів, що допоможуть покращити смак...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес, виготовлений з жирної печінки качок і гусей, яких примусово догодовують.Урядові...

23 млн грн на яблуках: український бренд переробляє фрукти на цукерки та чипси

Основний продукт компанії — фруктові цукерки, які приносять 80% доходу. Решту виторгу забезпечують фруктові чипси та цукати.Ідея створення бренду...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Корейський енергетик з пюре банану здобув прихильників серед американських зірок кіно

Banano Energy Drink виготовляється зі 100% бананового пюре з...

Індонезійський стартап створив веганський чеддер — з картоплі та рису

Новий рослинний сир стартапу випускається у форматі шматків вагою...

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може...

На олії з мікробів смажатимуть котлети та картоплю фрі — краще для екології та здоров’я

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому,...

Вибір редактора
В продовження теми