Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

    Фермер Ігор Небилович створює на Івано-Франківщині халумі для смаження на грилі, сири-роли за французькою технологією та морозиво з козячого молока.

    Морозиво з козячого молока — експеримент

    “Ми зупинилися тільки на пломбірі з козячого молока. Морозиво відрізняється за смаком. Воно більш жирне, це залежить від складу молока”, — пояснює фермер та власник підприємства “Еко Карпати”.

    В морозиво також додають козяче вершкове масло. 

    “Всім, хто скуштував, дуже подобається”, — ділиться виробник. 

    Додає, що за час роботи сироварні смаки споживачів дуже змінилися.

    Його ферма у с. Долина була створена 9 років тому. Зараз Небилович утримує 340 кіз, у тому числі дві сотні дійного стада.

    На базі ферми діє крафтове виробництво, де отримане молоко відразу йде на переробку. 

    Щоденно фермер отримує від кіз до 500 літрів молочної сировини. Найбільше — і з травня по липень. Загалом за рік надоюють 100 т молока та виготовляють до 10 тонн сирів.

    Небилович розповідає, що створив сироварню, бо хотів виготовляти те, що сам любить. 

    “Тоді на ринку було не багато козячих сирів, тому обрав саме такий напрямок. Хоча не вірилося, що таке підприємство в Україні можна заснувати”, — додав він.

    Зараз тут створюють 7-8 видів козячих сирів. Це тверді сири, сири з пліснявою, а також сири для грилювання.

    Деякі з видів сирів можна придбати лише тут. Наприклад, сири в кропиві та черемші.

    Джерела: Суспільне Карпати, Еко Карпати

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

    Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів скоротилися на 12% через зростання виробничих витрат і побоювання споживачів...

    Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

    Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших домішок чи побічних продуктів, які можуть з’являтися при виготовленні КБР...

    Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

    Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі дріжджів, яке Equii розробила за допомогою передових наукових досліджень та...

    Безалкогольне ігристе вино з канабісом знімає стрес і покращує настрій

    Хоча напій не містить тетрагідроканабінолу (головного психоактивного компонента канабісу), у складі ігристого є терпенові інгредієнти з «терапевтичними властивостями» –...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

    Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення...

    Стартап з Бельгії створив перший у світі молекулярний пивний принтер

    У якості «розхідників» One Tap використовує спеціальні «пивні картриджі»...

    Вибір редактора
    В продовження теми