Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі, арахісу, трав та спецій.
Серед додаткових інгредієнтів — соус тамарі та харчові дріжджі, що надають фаршу смакових якостей м’ясних продуктів.
Отриману подрібнену суміш зневоднюють. Згідно численних досліджень, такий процес збільшує щільність поживних речовин на 50%, порівняно зі свіжими чи замороженими овочами.
До того ж, така технологія дозволяє збільшити термін придатності фаршу до 12 місяців.
«Ми вважаємо, що використання зневоднених продуктів є кроком вперед для зменшення вуглецевого сліду, оскільки немає потреби в холодному ланцюзі поставок. Крім того, він легший і відкриває потенціал для експорту в майбутньому», — кажуть Найджел і Деббі Стоу, засновники Vince.
Готовий продукт регідрують окропом, після чого він готовий до застосування у широкому профілі страв, таких як начос, гамбургери, фрикадельки, лазанья тощо.
«На відміну від інших ліофілізованих продуктів, наш зберігає текстуру після регідратації», — додають засновники.
Наразі стартап виготовляє 300 упаковок веганського фаршу на тиждень.
В найближчих планах компанії — зібрати інвестиції в розмірі $300 тис. для масштабування виробництва та виходу на перспективний, на думку засновників, азіатський ринок.
Джерело: Green Queen