Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Веганський бренд Vince створив зневоднений рослинний фарш із овочів. Він вважається більш стійким порівняно з іншими рослинними зразками, існуючими на ринку, оскільки не потребує охолодження у процесі поставок.

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі, арахісу, трав та спецій.

Серед додаткових інгредієнтів — соус тамарі та харчові дріжджі, що надають фаршу смакових якостей м’ясних продуктів.

Отриману подрібнену суміш зневоднюють. Згідно численних досліджень, такий процес збільшує щільність поживних речовин на 50%, порівняно зі свіжими чи замороженими овочами.

До того ж, така технологія дозволяє збільшити термін придатності фаршу до 12 місяців.

«Ми вважаємо, що використання зневоднених продуктів є кроком вперед для зменшення вуглецевого сліду, оскільки немає потреби в холодному ланцюзі поставок. Крім того, він легший і відкриває потенціал для експорту в майбутньому», — кажуть Найджел і Деббі Стоу, засновники Vince.

Готовий продукт регідрують окропом, після чого він готовий до застосування у широкому профілі страв, таких як начос, гамбургери, фрикадельки, лазанья тощо.

«На відміну від інших ліофілізованих продуктів, наш зберігає текстуру після регідратації», — додають засновники.

Наразі стартап виготовляє 300 упаковок веганського фаршу на тиждень.

В найближчих планах компанії — зібрати інвестиції в розмірі $300 тис. для масштабування виробництва та виходу на перспективний, на думку засновників, азіатський ринок.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture fund, is one of those able to recognize putative "unicorns"...

$80 млрд до 2030 року: веганська їжа стає рутинним перекусом, ринок подвоюється

Зараз ця категорія оцінюється в $44,02 млрд.   З 2022 р. до 2030 р. сегмент веганських закусок зростатиме на 6,9% щороку Основними...

Мікроводорості стануть їжею майбутнього — інвестори несуть гроші

Окрім цього нещодавно залученого капіталу, Quazy Foods офіційно співфінансується Європейським Союзом.Завдяки новим коштам стартап розширить виробництво до пілотної стадії...

Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Для створення альтернативного грудного молока стартап використовує не клітинне вирощування, як більшість його попередників, а власну мікробну платформу.«Наша мета...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і йогуртів Alpro, включно з мигдальним молоком (із додаванням цукру та...

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Може вас зацікавити

На Kickstarter шукають інвестиції на суперфуд з меду та амаранту. В Україні такий уже їдять

Кампанія по збору коштів завершується через 35 днів, і...

Розробник, що виростив із гену мамонта доісторичне м’ясо, представляє інший унікальний продукт

Vow створює культивоване м’ясо із клітин рідкісних японських перепелів...

Вибір редактора
В продовження теми