Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Веганський бренд Vince створив зневоднений рослинний фарш із овочів. Він вважається більш стійким порівняно з іншими рослинними зразками, існуючими на ринку, оскільки не потребує охолодження у процесі поставок.

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі, арахісу, трав та спецій.

Серед додаткових інгредієнтів — соус тамарі та харчові дріжджі, що надають фаршу смакових якостей м’ясних продуктів.

Отриману подрібнену суміш зневоднюють. Згідно численних досліджень, такий процес збільшує щільність поживних речовин на 50%, порівняно зі свіжими чи замороженими овочами.

До того ж, така технологія дозволяє збільшити термін придатності фаршу до 12 місяців.

«Ми вважаємо, що використання зневоднених продуктів є кроком вперед для зменшення вуглецевого сліду, оскільки немає потреби в холодному ланцюзі поставок. Крім того, він легший і відкриває потенціал для експорту в майбутньому», — кажуть Найджел і Деббі Стоу, засновники Vince.

Готовий продукт регідрують окропом, після чого він готовий до застосування у широкому профілі страв, таких як начос, гамбургери, фрикадельки, лазанья тощо.

«На відміну від інших ліофілізованих продуктів, наш зберігає текстуру після регідратації», — додають засновники.

Наразі стартап виготовляє 300 упаковок веганського фаршу на тиждень.

В найближчих планах компанії — зібрати інвестиції в розмірі $300 тис. для масштабування виробництва та виходу на перспективний, на думку засновників, азіатський ринок.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Верблюже молоко посуне позиції коров’ячого і навіть рослинного. Воно дуже корисне, хоча і дороге

Обсяг продажів молока на цей час оцінюється в $1,34 млрд. Очікується, що до 2032 року цей показник зростатиме на...

Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в Україні. Один із волонтерів розповідає, що під час Карибської кризи швейцарці...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, годуватиме тайців яловичиною із лабораторії

Очікується, що процес затвердження триватиме близько 18 місяців, а вихід продукту на ринок планується у 2026 році.Компанія звернулася до...

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових продуктів рослинного походження, використовуючи власну платформу штучного інтелекту під назвою...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi...

У пиво та шоти доливають кленовий сік: допомагає відновитися після спорту

Якщо у 2021 році обсяг ринку кленового соку становив...

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше...

Стравою 2023 року стануть хліб та макарони зі знежирених домашніх цвіркунів

Держави-члени Європейського Союзу дали “зелене світло” проекту імплементаційних постанов...

AgriFood Innovation Camp: стартував набір на навчально-менторську програму для агрофуд стартапів

Українські агропродовольчі компанії можуть взяти участь в онлайн-буткемпі, отримати...

Вибір редактора
В продовження теми