Wildtype Foods відкриє перший у світі зал дегустації суші з лабораторної риби

Компанія Wildtype Foods, що спеціалізується на виробництві культивованих морепродуктів для суші, минулого місяця відкрила своє пілотне виробництво, а до осені 2021 року запустить власний суші-бар.

Виробництво передбачає вирощування справжнього м’яса з живих клітин без використання традиційного розведення. Культивоване м’ясо не є веганським, проте позиціонується як більш стійка альтернатива.

Завод виробляє близько 50 тис. фунтів (приблизно 23 т) морепродуктів на клітинній основі, а його максимальна потужність — 90 т на рік.

Для виготовлення своєї культивованої риби Wildtype Foods бере зразки клітин з тихоокеанського лосося, «висіює» їх на рослинні структури і в кінцевому результаті отримує цільні шматки лосося для суші, які «неможливо відрізнити від філе риби, виловленої з природнього середовища».

Власний суші-бар — це один із багатьох способів, яким Wildtype прагне навчати та інформувати громадськість про широкі переваги культивованих морепродуктів.

Дегустаційна кімната заводу, відокремлена від виробничих потужностей прозорими дверцятами, передбачає демонстрацію всього виробничого процесу.

«Окрім розроблених інноваційних циклів для полегшення масштабів виробництва культивованої риби, заклад буде місцем, де громадськість може дізнатись про цю захоплюючу нову технологію», — каже Ар’є Ельфенбайн, співзасновник Wildtype Foods.

Компанія також побудувала навчальний центр по клітинним морепродуктам на базі власного виробництва.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд РябChick (Chick&Go) став переможцем престижної премії World Food Innovation Awards у Лондоні

25 березня у Лондоні на виставці The International Food & Drink Event (IFE) відбулось оголошення переможців однієї з найпрестижніших...

Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів скоротилися на 12% через зростання виробничих витрат і побоювання споживачів...

Корона з сіна. Corona створила упаковку для пива з ячмінної соломи

Таким чином компанія AB InBev, яка володіє правами на Corona в усіх країнах, крім США, прагне масштабувати екологічні ініціативи...

Уряд профінансує ветеранам до 1 млн грн на сировину та обладнання

Грантова програма створена для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, які отримали її внаслідок війни, а також їхніх дружин...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох...

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм...

На створення нових робочих місць можна отримати 5 млн грн від американської програми

У рамках програми передбачено близько 20 грантів на суму...

AgriFood Innovation Camp: стартував набір на навчально-менторську програму для агріфуд стартапів

Українські агропродовольчі компанії можуть взяти участь у тримісячному онлайн-буткемпі,...

Шведи знайшли спосіб зробити зерно таким же поживним, як м’ясо

Цей прорив допомагає вирішити одну з основних проблем рослинної...

Вибір редактора
В продовження теми