Wildtype Foods відкриє перший у світі зал дегустації суші з лабораторної риби

Компанія Wildtype Foods, що спеціалізується на виробництві культивованих морепродуктів для суші, минулого місяця відкрила своє пілотне виробництво, а до осені 2021 року запустить власний суші-бар.

Виробництво передбачає вирощування справжнього м’яса з живих клітин без використання традиційного розведення. Культивоване м’ясо не є веганським, проте позиціонується як більш стійка альтернатива.

Завод виробляє близько 50 тис. фунтів (приблизно 23 т) морепродуктів на клітинній основі, а його максимальна потужність — 90 т на рік.

Для виготовлення своєї культивованої риби Wildtype Foods бере зразки клітин з тихоокеанського лосося, «висіює» їх на рослинні структури і в кінцевому результаті отримує цільні шматки лосося для суші, які «неможливо відрізнити від філе риби, виловленої з природнього середовища».

Власний суші-бар — це один із багатьох способів, яким Wildtype прагне навчати та інформувати громадськість про широкі переваги культивованих морепродуктів.

Дегустаційна кімната заводу, відокремлена від виробничих потужностей прозорими дверцятами, передбачає демонстрацію всього виробничого процесу.

«Окрім розроблених інноваційних циклів для полегшення масштабів виробництва культивованої риби, заклад буде місцем, де громадськість може дізнатись про цю захоплюючу нову технологію», — каже Ар’є Ельфенбайн, співзасновник Wildtype Foods.

Компанія також побудувала навчальний центр по клітинним морепродуктам на базі власного виробництва.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких створене Next Egg 1.0, але наявні в ньому продукти виготовлені...

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк, картопля, морква, сіль, перець і це все – у морозиві!”,...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих до солодких.«Ми нічого не вигадуємо, тільки перетворюємо те, що створила...

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового,...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Покращує стресостійкість: український бренд виготовляє середньовічний шоколад

Шоколад ручної роботи виготовляється з високоякісних какао-бобів за технологією,...

У Львові виготовляють унікальне морозиво – з кропом, креветками та беконом

Виробництво Ice Cream Shop заснував колишній фінансист Назар Захарій....

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок...

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити...

На Київщині виготовляють старовинний шумерський напій з меду та ягід

Сікера – алкогольний напій, створений на базі меду та...

Вибір редактора
В продовження теми