Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Ізраїльська компанія ChickP створила Mayo — рослинний майонез та кілька заправок до салатів, замінивши яєчний жовток на власний ізолят нуту.

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у харчовій промисловості. Створений ChickP, він містить 90% білка та не є ГМО. 

Компанія виготовляє 20 тонн ізоляту нуту щодня та 5 000 тонн на рік.

Ізолят нуту, або як його ще називають аквафаба — це залишок рідини від вареного продукту. Він гарно піниться та проявляє емульгуючі властивості. Завдяки цьому у веганських продуктах ним часто замінюють яйця, крохмалі, стабілізатори та гідроколоїди.

Наразі ChickP комерціалізував свої два продукти з ізоляту нуту: ChickP G910 та ChickP S930. Обидва створені з нейтральним смаком та мають здатність до емульгування. 

ChickP G910 проявляє властивості до гелеутворення, а ChickP S930 чудово піниться.

Ізоляти будуть функціонувати як пряма заміна яєчного жовтка у майонезі.

Окрім майонезу від ChickP, кілька інших компаній працюють над розробкою продуктів, що не містять яєць, серед яких веганські соуси, заправки та кремі.

Ізраїльтяни ж сподіваються, що їхній майонез стане комерційно доступним вже до кінця року, оскільки пілотне виробництво продукту мало успіх.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже розробляють інноваційні матеріали, використовуючи найнесподіваніші джерела сировини — банани, листя...

Сінгапур запускає перший у світі промисловий центр з виробництва рослинного м’яса

У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану курятину, навесні відкриється промисловий інноваційний центр по виробництву рослинного м’яса...

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її спірний метод виробництва — примусове годування качок для збільшення жирових...

Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку мінеральних солей — магнію, хлориду, кальцію і калію — як...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Нідерландська компанія створила інноваційне молоко для здорового старіння

Три нові формули молока та сироватки відповідають нормам Китаю,...

На енергомодернізацію підприємства можна отримати майже півмільйона гранту

Проєкт передбачає надання організаційної, технічної та фінансової підтримки 25...

Китайці створили безкалорійний підсолоджувач, кращий за стевію

Підсолоджувач є мінімально обробленим, рослинним і не містить калорій Ця...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й...

У світі росте попит на протеїн із грибів — скоро майже $4 млрд. Дослідження

У період 2023-2029 рр. темпи приросту ринку складатимуть 7,6%...

Вибір редактора
В продовження теми