Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Ізраїльська компанія ChickP створила Mayo — рослинний майонез та кілька заправок до салатів, замінивши яєчний жовток на власний ізолят нуту.

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у харчовій промисловості. Створений ChickP, він містить 90% білка та не є ГМО. 

Компанія виготовляє 20 тонн ізоляту нуту щодня та 5 000 тонн на рік.

Ізолят нуту, або як його ще називають аквафаба — це залишок рідини від вареного продукту. Він гарно піниться та проявляє емульгуючі властивості. Завдяки цьому у веганських продуктах ним часто замінюють яйця, крохмалі, стабілізатори та гідроколоїди.

Наразі ChickP комерціалізував свої два продукти з ізоляту нуту: ChickP G910 та ChickP S930. Обидва створені з нейтральним смаком та мають здатність до емульгування. 

ChickP G910 проявляє властивості до гелеутворення, а ChickP S930 чудово піниться.

Ізоляти будуть функціонувати як пряма заміна яєчного жовтка у майонезі.

Окрім майонезу від ChickP, кілька інших компаній працюють над розробкою продуктів, що не містять яєць, серед яких веганські соуси, заправки та кремі.

Ізраїльтяни ж сподіваються, що їхній майонез стане комерційно доступним вже до кінця року, оскільки пілотне виробництво продукту мало успіх.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації в американській компанії Flavorman. Flavorman детально дослідила ринок напоїв та сформувала...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має у складі насіння, нут, листкову лободу та хрусткий рис. Ароматизаторами...

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше міст України.Сервіс Bolt Food ― це послуга швидкої та доступної...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На Івано-Франківщині варять сир, що врятував долину мамонтів

Брюност – це коричневий норвезький сир, який готується із...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається...

Гейтс та Безос запускають йогурти із вулканічних грибків

Це третя лінійка продуктів компанії, яка ввійшла у список...

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного...

Вибір редактора
В продовження теми