Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того, компанія заручилась фінансовою підтримкою з боку уряду Франції.
Gourmey заявили, що зібрані кошти планують витратити на збільшення своїх виробничих потужностей
На сьогодні це перша французька компанія, яка розробила власну технологію вирощування на основі клітин свого флагманського продукту «фуа-гра без жорстокості» — жирної печінки гусей та качок, котру їдять у смаженому вигляді чи як паштет.
Фуа-гра ідеально підходить для культивування, оскільки на її відтворення не потрібні настільки складні установки, як для вирощування м’яса, котре вимагає високої точності текстури.
Озброївшись новим фінансуванням, Gourmey планує також розширити асортимент власної продукції, зробивши ставку на домашню птицю — качку, курку та індичку.
«Свійська птиця — це найбільш споживане і швидкозростаюче м’ясо на планеті, тому це очевидний вибір, щоб максимізувати наш вплив”, – сказав генеральний директор Gourmey, Ніколас Морен-Форест.
Наразі стартап вже працює з регуляторними органами і планує вивести свою продукцію на ринок до кінця 2022-початку 2023 року.
Компанія заявляє, що спочатку випустить свій продукт з фуа-гра, оскільки «його преміум-характер означає, щовін може з самого початку конкурувати зі своїм традиційним аналогом тваринного виробництва. Інші вищі сорти м’яса качки, курки та індички найкращих порід з’являться наступними».
Джерело: Green Queen