Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Французька компанія Gourmey зібрала рекордні для сектору вирощування культивованої птиці $10 млн інвестицій.

spot_img

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того, компанія заручилась фінансовою підтримкою з боку уряду Франції.

Gourmey заявили, що зібрані кошти планують витратити на збільшення своїх виробничих потужностей

На сьогодні це перша французька компанія, яка розробила власну технологію вирощування на основі клітин свого флагманського продукту «фуа-гра без жорстокості» — жирної печінки гусей та качок, котру їдять у смаженому вигляді чи як паштет.

Фуа-гра ідеально підходить для культивування, оскільки на її відтворення не потрібні настільки складні установки, як для вирощування м’яса, котре вимагає високої точності текстури.

Озброївшись новим фінансуванням, Gourmey планує також розширити асортимент власної продукції, зробивши ставку на домашню птицю — качку, курку та індичку.

«Свійська птиця — це найбільш споживане і швидкозростаюче м’ясо на планеті, тому це очевидний вибір, щоб максимізувати наш вплив”, – сказав генеральний директор Gourmey, Ніколас Морен-Форест.

Наразі стартап вже працює з регуляторними органами і планує вивести свою продукцію на ринок до кінця 2022-початку 2023 року.

Компанія заявляє, що спочатку випустить свій продукт з фуа-гра, оскільки «його преміум-характер означає, щовін може з самого початку конкурувати зі своїм традиційним аналогом тваринного виробництва. Інші вищі сорти м’яса качки, курки та індички найкращих порід з’являться наступними».

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі можуть вибрати, щоб їх піцу привіз робот Nuro R2.Nuro R2...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких – мікрокапсульована олія водоростей та культивований тваринний жир з високим вмістом...

Стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинне сало, яке можна смажити на сковорідці

Топові продукти 77 Foods — бекон та сало. Проте вони планують створити цілу лінійку їжі на рослинній основі, яка...

108Labs створює перший у світі завод з виробництва людського грудного молока

Там перетворюватимуть сировинні інгредієнти та перевірені клітинні лінії на стерильні упаковані клітинні продукти з людського молока та молочну суміш...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів...

Не «Дружба». Споживачі виявили, що рослинний сир — це смачно

Протягом останніх років у переліку виробників рослинного сиру тільки...

Вибір редактора
В продовження теми