Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Французька компанія Gourmey зібрала рекордні для сектору вирощування культивованої птиці $10 млн інвестицій.

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того, компанія заручилась фінансовою підтримкою з боку уряду Франції.

Gourmey заявили, що зібрані кошти планують витратити на збільшення своїх виробничих потужностей

На сьогодні це перша французька компанія, яка розробила власну технологію вирощування на основі клітин свого флагманського продукту «фуа-гра без жорстокості» — жирної печінки гусей та качок, котру їдять у смаженому вигляді чи як паштет.

Фуа-гра ідеально підходить для культивування, оскільки на її відтворення не потрібні настільки складні установки, як для вирощування м’яса, котре вимагає високої точності текстури.

Озброївшись новим фінансуванням, Gourmey планує також розширити асортимент власної продукції, зробивши ставку на домашню птицю — качку, курку та індичку.

«Свійська птиця — це найбільш споживане і швидкозростаюче м’ясо на планеті, тому це очевидний вибір, щоб максимізувати наш вплив”, – сказав генеральний директор Gourmey, Ніколас Морен-Форест.

Наразі стартап вже працює з регуляторними органами і планує вивести свою продукцію на ринок до кінця 2022-початку 2023 року.

Компанія заявляє, що спочатку випустить свій продукт з фуа-гра, оскільки «його преміум-характер означає, щовін може з самого початку конкурувати зі своїм традиційним аналогом тваринного виробництва. Інші вищі сорти м’яса качки, курки та індички найкращих порід з’являться наступними».

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне куряче яйце, проте з наполовину меншою калорійністю.PLANT B Egg є...

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне морозиво, морозиво з лісовими шишками, гілочками смереки, вершкове з овечого...

Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м'яса.У письмовій...

Індійський стартап вперше в історії створив «безмолочне» вершкове масло

Веганське масло WhiteCub позбавлене будь-яких етерифікованих жирів, трансжирів або пальмової олії, акцентує виробник.«Я завжди любила тварин. Використання продуктів тваринного...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу,...

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий...

Що таке індустріальний парк? Навіщо вони потрібні?

Індустріальний/промисловий парк – це територія для промислового розвитку в...

Замовлення в McDonald’s почав приймати штучний інтелект. Точність – 85%

Система базується на голосовій платформі, створеній Apprente, яку McDonald's...

Вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо

До такого висновку дійшли в Університеті Путра в Малайзії. Дослідники...

Вибір редактора
В продовження теми