Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

Для тих, хто стомився від кави з коньяком, бармени започаткували новий тренд – віскі з чаєм або навіть з комбучею.

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава, особливо серед молоді. Люди намагаються більше вивчати різні чаї та відкривати для себе нові смаки та поєднання. А ми, бармени, готові рухатися разом із попитом і створювати щось цікаве й смачне», – розповідає Андрій Охремчук, бартендер та бренд-амбассадор віскі Pernod Ricard в Україні.

Віскі він називає класикою, а коктейлі з цим напоєм – справжнім полем для експериментів.

Поєднання можуть залежати від чого завгодно – сезону, приводу або просто настрою

Наприклад, чудово поєднувати віскі з напівферментованим чаєм улан, який займає середню позицію між жовтим та червоним.

Інший варіант – віскі з сенчею, сортом зеленого чаю, що виготовляється в Японії.

Чай лансанг сушонг, один із найвідоміших сортів чаю з Південного Китаю, та ферментована комбуча теж можуть стати чудовою основою.

«Це оригінально та відповідає сучасним трендам», – говорить Охремчук

Літні коктейлі з віскі та чаєм нескладні у приготуванні. При цьому сам чай бартендер радить заварювати методом колд-брю, тобто у холодній воді.

Наприклад, щоб зробити коктейль OHH LA LA, треба поєднати 40 мл персикового улуну, 40 мл віскі, 20 мл ванільного сиропу, 100 мл содової та дольок свіжої груші.

Коктейль SPICY KOMBUCHA – це 40 мл комбучі, 40 мл віскі, 10 мл цукрового сиропу, 100 мл імбирного лимонаду та шматочок лайму.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю Ромеро-Фауд та її сестрою з Маніли Шейлою, а також трьома...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з друзями та співзасновниками Енді Клейчем і Джарретом Стопфортом працювала понад...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який виготовляється з пшеничної клейковини Дані показують, що вуглецевий слід продукції LoveSeitan...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами...

“In future, we plan to proceed with the dark store model” — Olexiy Yukhimchuk, the Rocket co-founder

The Rocket, a Ukrainian food delivery business, picks up...

Вибір редактора
В продовження теми