Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

Для тих, хто стомився від кави з коньяком, бармени започаткували новий тренд – віскі з чаєм або навіть з комбучею.

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава, особливо серед молоді. Люди намагаються більше вивчати різні чаї та відкривати для себе нові смаки та поєднання. А ми, бармени, готові рухатися разом із попитом і створювати щось цікаве й смачне», – розповідає Андрій Охремчук, бартендер та бренд-амбассадор віскі Pernod Ricard в Україні.

Віскі він називає класикою, а коктейлі з цим напоєм – справжнім полем для експериментів.

Поєднання можуть залежати від чого завгодно – сезону, приводу або просто настрою

Наприклад, чудово поєднувати віскі з напівферментованим чаєм улан, який займає середню позицію між жовтим та червоним.

Інший варіант – віскі з сенчею, сортом зеленого чаю, що виготовляється в Японії.

Чай лансанг сушонг, один із найвідоміших сортів чаю з Південного Китаю, та ферментована комбуча теж можуть стати чудовою основою.

«Це оригінально та відповідає сучасним трендам», – говорить Охремчук

Літні коктейлі з віскі та чаєм нескладні у приготуванні. При цьому сам чай бартендер радить заварювати методом колд-брю, тобто у холодній воді.

Наприклад, щоб зробити коктейль OHH LA LA, треба поєднати 40 мл персикового улуну, 40 мл віскі, 20 мл ванільного сиропу, 100 мл содової та дольок свіжої груші.

Коктейль SPICY KOMBUCHA – це 40 мл комбучі, 40 мл віскі, 10 мл цукрового сиропу, 100 мл імбирного лимонаду та шматочок лайму.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Wine Wall — автономний кіоск для продажу вина з роботом-сомел’є

Ідея проекту в тому, щоб запропонувати магазинам та ресторанам автономне рішення для продажу алкоголю.Рішення пропонується в трьох різних розмірах...

Вирощене у лабораторії м’ясо з’явилося у паризьких ресторанах Мішлен

Шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначений зіркою Мішлена, на демонстрації в Парижі приготував клітинне м’ясо.Інгредієнтом...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

Першовідкривач альтернативного м’яса створив яловичину четвертого покоління — із авокадо

Інноваційне рослинне м’ясо складається з олії авокадо, має знижений вміст насичених жирів, натрію та підвищену кількість білка, а також...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Рослинні яйця з квасолі та вівса витіснять справжні з тарілок індійських споживачів

Вони випускатимуться в попередньо змішаному форматі, що забезпечує більш...

Клієнтам Uber Eats ланчі доставлятимуть роботи

Роботизована служба доставки на вимогу буде доступна клієнтам Uber...

Канадці випустили дитячі коктейлі, які покращують здоров’я та надають енергію

Нові Ready-to-Drink Kids Shakes доступні у двох популярних смаках...

Виробник морозива додав у рецептуру гречку. Це екологічно і поживно

Гречка не тільки підвищує харчову цінність морозива, але й...

Українські виробники морозива та соків прямого віджиму випустили інноваційне морозиво

Galicia «яблуко-груша» має приємний фруктовий смак та аромат, який...

Вибір редактора
В продовження теми