«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава, особливо серед молоді. Люди намагаються більше вивчати різні чаї та відкривати для себе нові смаки та поєднання. А ми, бармени, готові рухатися разом із попитом і створювати щось цікаве й смачне», – розповідає Андрій Охремчук, бартендер та бренд-амбассадор віскі Pernod Ricard в Україні.
Віскі він називає класикою, а коктейлі з цим напоєм – справжнім полем для експериментів.
Поєднання можуть залежати від чого завгодно – сезону, приводу або просто настрою
Наприклад, чудово поєднувати віскі з напівферментованим чаєм улан, який займає середню позицію між жовтим та червоним.
Інший варіант – віскі з сенчею, сортом зеленого чаю, що виготовляється в Японії.
Чай лансанг сушонг, один із найвідоміших сортів чаю з Південного Китаю, та ферментована комбуча теж можуть стати чудовою основою.
«Це оригінально та відповідає сучасним трендам», – говорить Охремчук
Літні коктейлі з віскі та чаєм нескладні у приготуванні. При цьому сам чай бартендер радить заварювати методом колд-брю, тобто у холодній воді.
Наприклад, щоб зробити коктейль OHH LA LA, треба поєднати 40 мл персикового улуну, 40 мл віскі, 20 мл ванільного сиропу, 100 мл содової та дольок свіжої груші.
Коктейль SPICY KOMBUCHA – це 40 мл комбучі, 40 мл віскі, 10 мл цукрового сиропу, 100 мл імбирного лимонаду та шматочок лайму.