Без вінірів: Ocean Spray чавить сік, що сприяє здоров’ю зубів

Журавлиний сік Ocean Spray, багатий антимікробними рослинними поліфенолами, може придушити ріст бактерій, що утворюють зубний наліт.

Це підтвердили дослідження, проведене в Стоматологічному коледжі Університету Іллінойса, США. 

Вчені встановлювали вплив напоїв, що містять рослинні поліфеноли на бактерію ротової порожнини Streptococcus mutans.

Всього вивчали 26 напоїв, готових до вживання, серед яких ароматизовані малинові чаї та коктейлі з журавлиного соку з додаванням цукру та без нього.

Зразок зубного нальоту був взятий у 16 дітей віком 7-11 років та вирощувався в лабораторних умовах.

Експеримент показав, що коктейль із журавлинного морсу Ocean Spray та дієтична журавлина Ocean Spray ефективно сприяли зменшенню більш ніж 90% росту та утворенню біоплівки Streptococcus mutans.

Біоплівки нальоту, вирощені в присутності цих напоїв були нещільно прикріплені та легко видалялись з поверхонь.

Протимікробна поліфенольна сполука проантоціанідини (PAC), яка присутня в готових до вживання напоях з журавлинного соку, сприяла призупиненню впливу бактерії.

PAC зменшує рівень хвороботворності збудника запалень ротової порожнини

Отже, пляшкові ароматизовані малинові чаї та коктейлі з журавлинного соку ефективно пригнічують ріст досліджуваних бактерій та розвиток біоплівки, встановили дослідники.

Концепція профілактики захворювань порожнини рота за допомогою натуральної їжі є новою та практичною, вважають експериментатори.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next Ventures, тим самим піднявши загальне фінансування IntegriCulture до $16,4 млн.Кошти...

В Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину

Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила виготовлення бургерних котлет GreenFish, GreenBeef та фаршу GreenFarsh.За властивостями продукти...

Веганська Nutella стане доступною з нового року

З січня 2025 року новий продукт з'явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції. Основна зміна у рецепті полягає в...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур. Вони не лише збагачують смак страв, але й мають значний...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який...

Вінницький медобар приборкав бджіл, і тепер створює унікальні медово-ягідні пасти

Вінничани створюють солодкі десерти, поєднуючи натуральні інгредієнти з медом...

Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить...

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних...

Вибір редактора
В продовження теми