Без вінірів: Ocean Spray чавить сік, що сприяє здоров’ю зубів

Журавлиний сік Ocean Spray, багатий антимікробними рослинними поліфенолами, може придушити ріст бактерій, що утворюють зубний наліт.

Це підтвердили дослідження, проведене в Стоматологічному коледжі Університету Іллінойса, США. 

Вчені встановлювали вплив напоїв, що містять рослинні поліфеноли на бактерію ротової порожнини Streptococcus mutans.

Всього вивчали 26 напоїв, готових до вживання, серед яких ароматизовані малинові чаї та коктейлі з журавлиного соку з додаванням цукру та без нього.

Зразок зубного нальоту був взятий у 16 дітей віком 7-11 років та вирощувався в лабораторних умовах.

Експеримент показав, що коктейль із журавлинного морсу Ocean Spray та дієтична журавлина Ocean Spray ефективно сприяли зменшенню більш ніж 90% росту та утворенню біоплівки Streptococcus mutans.

Біоплівки нальоту, вирощені в присутності цих напоїв були нещільно прикріплені та легко видалялись з поверхонь.

Протимікробна поліфенольна сполука проантоціанідини (PAC), яка присутня в готових до вживання напоях з журавлинного соку, сприяла призупиненню впливу бактерії.

PAC зменшує рівень хвороботворності збудника запалень ротової порожнини

Отже, пляшкові ароматизовані малинові чаї та коктейлі з журавлинного соку ефективно пригнічують ріст досліджуваних бактерій та розвиток біоплівки, встановили дослідники.

Концепція профілактики захворювань порожнини рота за допомогою натуральної їжі є новою та практичною, вважають експериментатори.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британська компанія з мільйонними продажами створила цільну баранину з королівської гливи

Wicked Kitchen запевняє, що її продукт є першим у своєму роді на ринку.Печеня з рослинної ягнятини з гранатовими зернами...

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою оліями», — кажуть виробники.Стартап уже отримав перші інвестиції у розмірі...

Звук робить каву терпкою, а бас додає гіркоти — вчені досліджують, як звуки впливають на смак їжі

«Ми співаємо та смакуємо тими ж органами. Смак, як і музика, також має кілька основних категорій», — пояснює Меш.Розглянувши...

Український бренд створив джин, від якого немає похмілля

Spicer – один із перших українських брендів, що створює алкогольні напої на власному спирті, і єдиний, що використовує для...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми...

Шовкопряди, черв’яки та коники: 16 видів комах погодили для вживання у їжу

Серед комах, які визнані безпечними для споживання людьми, є...

Французький стартап створив надпоживне веганське молоко з водоростей

Очолюваний жінками стартап мав на меті запропонувати споживачам альтернативний...

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу...

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену...

Вибір редактора
В продовження теми