Без вінірів: Ocean Spray чавить сік, що сприяє здоров’ю зубів

Журавлиний сік Ocean Spray, багатий антимікробними рослинними поліфенолами, може придушити ріст бактерій, що утворюють зубний наліт.

Це підтвердили дослідження, проведене в Стоматологічному коледжі Університету Іллінойса, США. 

Вчені встановлювали вплив напоїв, що містять рослинні поліфеноли на бактерію ротової порожнини Streptococcus mutans.

Всього вивчали 26 напоїв, готових до вживання, серед яких ароматизовані малинові чаї та коктейлі з журавлиного соку з додаванням цукру та без нього.

Зразок зубного нальоту був взятий у 16 дітей віком 7-11 років та вирощувався в лабораторних умовах.

Експеримент показав, що коктейль із журавлинного морсу Ocean Spray та дієтична журавлина Ocean Spray ефективно сприяли зменшенню більш ніж 90% росту та утворенню біоплівки Streptococcus mutans.

Біоплівки нальоту, вирощені в присутності цих напоїв були нещільно прикріплені та легко видалялись з поверхонь.

Протимікробна поліфенольна сполука проантоціанідини (PAC), яка присутня в готових до вживання напоях з журавлинного соку, сприяла призупиненню впливу бактерії.

PAC зменшує рівень хвороботворності збудника запалень ротової порожнини

Отже, пляшкові ароматизовані малинові чаї та коктейлі з журавлинного соку ефективно пригнічують ріст досліджуваних бактерій та розвиток біоплівки, встановили дослідники.

Концепція профілактики захворювань порожнини рота за допомогою натуральної їжі є новою та практичною, вважають експериментатори.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Засновник GUDFUD створив проєкт з доставки заморожених страв та відкриє в Києві 10 магазинів

До кінця року він планує відкрити в Києві 10-20 фірмових магазинів. Перший уже працює на Троєщині. Є онлайн-магазин, також заморожена продукція...

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув суперечливі відгуки як у соціальних мережах, так і серед споживачів.Nomu...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, застосує штучний інтелект для здешевлення лабораторних стейків

Aleph Farms – перша і єдина компанія, яка отримала регуляторний дозвіл на комерційне виробництво культивованої яловичини. Промислові обсяги інноваційної продукції...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання та нижчими цінами за літр.Mylk Bases мають декілька смаків: мигдаль,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші...

Швейцарський стартап виводить на полички веганське м’ясо з відходів виробництва тофу

Раунд очолив Redalpine Venture Partners — технологічний інвестор-початківець із...

Біл Ґейтс не причім. «Чіп» на руці підбере ідеальне меню для кожного

Технологічний підхід обіцяє поліпшити метаболізм, підвищити рівень енергії та...

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує...

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві...

Вибір редактора
В продовження теми