Мохіто із моцарели. Відходи сироваріння переробили на 80-градусний спирт

Утилізація перестає існувати в тому вигляді, до якого всі звикли. Все частіше світ звертається до концепції «нової утилізації», коли відходи не знищуються, а переробляються в новий продукт.

Таким шляхом пішла компанія Wheyward Spirit. Вона була заснована для того, щоб створювати алкогольні напої із вторинної сировини.

«Головна річ, якій ми повинні навчитися: відходи — це не відходи. Цілісно подивившись на продовольчу систему, ми можемо створити цілі компанії, які заповнять прогалини у виробничих ланцюгах», — говорить Емілі Дарчук, генеральна директорка та засновниця Wheyward Spirit.

Слідуючи цій концепції, Wheyward Spirit знайшла спосіб створити справжній харчовий спирт із сироватки — рідкого побічного продукту виробництва сиру.

«З кожних десяти фунтів молока виробник отримує лише фунт сиру. Решта дев’ять – вершкова і насичена поживними речовинами сироватка», — ділиться СЕО спиртової компанії.

Щорічно заводи отримують 100 млрд фунтів сироватки, але подальше використання знаходить лише половина цього об’єму.

Застосовуючи технологію бродіння та дбайливої дистиляції, Wheyward Spirit створила із відходів сировиробництва єдиний у своєму роді сироватковий спирт.

Він має аромат дубових відтінків, ванільного крему і теплі ноти спецій, згладжені витонченим ароматом груші, а також оксамитовий післясмак.

80-градусний продукт є універсальною основою для коктейлів та настільки м’який, що його можна пити в якості самостійного напою.

До речі, Wheyward Spirit пройшов незалежне сліпе тестування і був визнаний переможцем премії Good Food Award 2021 року.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Мільярдер та автор книги про нову аграрну революцію збирає $33 млн на клітинне м’ясо

Кошти підуть на фінансування власного портфеля компаній, що займаються переважно вирощуванням клітинного м’яса. Загалом підприємств буде шість — з...

Планктон для офісів. Снеками майбутнього будуть низькокалорійні чіпси з медуз

Команда данських дослідників розробила метод перетворення медуз, які багаті на поживні речовини, включаючи вітамін В12, магній і залізо, на...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та на основі власного свіжозмеленого борошна.Для того, щоб стати повноцінною комерційною...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов 164 учасників. "Чорт, я взяв золото! Та я роками намагався виграти...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу та шашлик з баранини

Лінійка має назву «Нове м’ясо» та включає в себе...

Інкубатор інновацій шукає стартапи, які вирощують м’ясо найрозумніших безхребетних

Безліч активістів виступили проти вирощування на промислових фермах хижої...

Вибір редактора
В продовження теми