Для цього стартап винайшов інноваційну технологію текстуризації, яку називає умізацією.
Щоб активізувати свої зусилля, Umiami залучила 2,3 млн євро посівного фінансування.
Трістан Морел заснував стартап в травні 2020 р. разом із двома однокурсниками — Мартіном Хабфастом та Уго Дюпюї.
Основна їх мета — відтворити текстуру великих цілих шматочків м’яса у веганському форматі.
Технологія умізації є унікальною альтернативою порівняно з традиційною екструзією
Цей процес допомагає Umiami розробляти такі продукти як м’ясні палички та куряче філе.
«Ми перша компанія у світі, яка здатна створювати рослинні харчові матриці, що характеризуються довгими вирівняними волокнами та товщиною до 10 см», — заявив у недавньому інтерв’ю Трістан Морель, генеральний директор Umiami.
Ноу-хау дозволяє стартапу імітувати волокнисту структуру широкого переліку м’ясного та рибного філе, починаючи з курячої грудки.
У своїй технології Umiami використовує горох і сою
Загалом продукти Umiami містять менше восьми інгредієнтів порівняно з 30 у конкурентів. Вироби не мають у складі текстуризаторів, таких як метилцелюлоза. Також текстуруюча система не впливає на колір або аромат.
Залучений капітал допоможе Umiami масштабувати свою технологію текстуризації білка в пілотному виробництві, стимулювати продажі та захистити інтелектуальну власність.