Стартап роздає морозиво з молока, яке створюють мікроби

Сегмент морозива підкорюють футуристичні технології. Цього разу компанія Brave Robot створила десерт з молока, яке отримують без корів. Замість них сировину для виробництва продукують мікроорганізми.

Щоб познайомити споживачів з новим для них продуктом, американська компанія пустила вантажівку, яка їздить узбережжям у спекотні літні вихідні та пропонує безкоштовно скуштувати нетваринне морозиво зі «справжнього молока».

У своєму виробництві Brave Robot використовує технологію Perfect Day, яка відтворює молочні білки за допомогою мікрофлори. В результаті отримують справжнє молочне морозиво, запевняє виробник. І радить бути уважними тим споживачам, які мають чутливість до тваринного молока, наприклад, не переносять лактозу.

«Наше морозиво виготовлено з молочних продуктів без тварин. Вони молекулярно ідентичні молочним продуктам від корів, але продукують менше викидів парникових газів», — йдеться на сайті компанії.

Brave Robot пропонувала своє морозиво ще торік. Ті, кому вдалося спробувати, у минулому році відзначали, що смак десерту дещо крейдяний. Але не настільки, щоб відмовитися від порції.

Зараз морозиво Brave Robot доступне у деяких торгових точках по США. Також компанія оприлюднила дати і місця, де перебуватиме з туром її вантажівка з морозивом цього літа.

До слова, технологія отримання тваринного білку з залученням мікроорганізмів набуває дедалі більшого поширення. Раніше newfood.ua повідомляв про те, що на ринку з’явився молочний сир, виготовлений без корів. Такий готові спробувати щонайменше 71% споживачів. Інший стартап за допомогою експресії білків виготовив желатин.

Джерела: Brave Robot, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris, який відтепер став першою європейською компанією, офіційно уповноваженою продавати личинки...

ЄС виділив понад мільйон євро на здешевлення виробництва клітинного м’яса (оновлено)

Фінансування буде зосереджено на максимальному зниженні витрат виробництва протягом наступних двох років.Стартапи були відібрані в конкурсі Cultivated Meat Innovation...

Американці створили каву майбутнього — заморозили рідким азотом та запакували в алюміній

Одна порція кави – це одна заморожена шайба з 26 грамами продукту, звареного за власно розробленим Cometeer процесом екстракції.Для...

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться на сайті виробника.SoBar виробляє три види батончиків — Макіато, Білий...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати»...

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник...

Вибір редактора
В продовження теми