Перестиглі банани пустили на еко-шкіру: з тонни отримують 50 кв. м полотна

Французький стартап створив веганську альтернативу шкірі, що не потребує забою худоби та не потребує застосування продуктів нафтопереробної промисловості, в тому числі, пластику.

Зі зростанням етичної моди бренди почали віддавати перевагу м’якій шкірі. Втім, більшість існуючих на ринку зразків створені з пластмаси.

Зважаючи на це, французькому стартапу вдалось розробити новий продукт під назвою Vegskin, що являє собою еко-шкіру, виготовлену з бананів та манго.

Зробити якісний продукт вийшло не відразу. Спочатку вони експериментували з буряком, грибами та картоплею, що не дало бажаного результату.

Дослідним шляхом стартап дійшов до свого ідеального інгредієнту — бананів та манго.

Компанія не застосовує свіжі фрукти. Вона утилізує ті, які втратили товарний вигляд і не підлягають подальшому продажу.

Зі 100 тонн бананів чи манго можна виготовити 5-8 тис. квадратних метрів рослинної шкіри

Сам матеріал Vegskin позиціонують як більш стійку рослинну альтернативу шкірі на основі корів.

Він біологічно розкладається та може замінити більшість функцій класичної шкіри — гнучкість, водонепроникність, довговічність, тощо.

Стартап планує випустити свій продукт для високоякісних брендів. З такої еко-шкіри можна створювати одяг, взуття, оббивку для меблів чи навіть інтер’єрне оздоблення автомобіля.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша інновація за 75 років кришка для банок, яка відкривається одним пальцем

Незначним натисканням кнопки в центрі кришки з контейнера вивільняється вакуум, що дозволяє легко відкривати банку Цей механізм робить рішення особливо...

Вдалий стрибок: $6 млн на пельмені з лабораторної кенгурятини

Не яловичиною та свининою єдиною. У січні цього року австралійська компанія Vow Foods оголосила про отримання чергового траншу на...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у листопаді 2020 року.«Це фантастично бачити, що попит на веганську їжу...

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку,...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Німці створили начинку для печива, яка зберігається 2 роки без сторонніх добавок

Кремова начинка широко використовується у кондитерських виробах, проте, процес...

Mealhero — сервіс доставки заморожених продуктів з девайсом для їх розігрівання за передплатою

Бельгійський стартап доставляє своїм клієнтам заморожені набори для приготування...

Вибір редактора
В продовження теми