Перестиглі банани пустили на еко-шкіру: з тонни отримують 50 кв. м полотна

Французький стартап створив веганську альтернативу шкірі, що не потребує забою худоби та не потребує застосування продуктів нафтопереробної промисловості, в тому числі, пластику.

spot_img

Зі зростанням етичної моди бренди почали віддавати перевагу м’якій шкірі. Втім, більшість існуючих на ринку зразків створені з пластмаси.

Зважаючи на це, французькому стартапу вдалось розробити новий продукт під назвою Vegskin, що являє собою еко-шкіру, виготовлену з бананів та манго.

Зробити якісний продукт вийшло не відразу. Спочатку вони експериментували з буряком, грибами та картоплею, що не дало бажаного результату.

Дослідним шляхом стартап дійшов до свого ідеального інгредієнту — бананів та манго.

Компанія не застосовує свіжі фрукти. Вона утилізує ті, які втратили товарний вигляд і не підлягають подальшому продажу.

Зі 100 тонн бананів чи манго можна виготовити 5-8 тис. квадратних метрів рослинної шкіри

Сам матеріал Vegskin позиціонують як більш стійку рослинну альтернативу шкірі на основі корів.

Він біологічно розкладається та може замінити більшість функцій класичної шкіри — гнучкість, водонепроникність, довговічність, тощо.

Стартап планує випустити свій продукт для високоякісних брендів. З такої еко-шкіри можна створювати одяг, взуття, оббивку для меблів чи навіть інтер’єрне оздоблення автомобіля.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те, що ринок уже і без того переповнений подібними пропозиціями.Свій продукт...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і інша лінійка продуктів Organic Valley. Щоб зробити його більш корисним,...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей під назвою RepliHue, який замінює синтетичні добавки, зокрема гему, та...

Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився від традиційних рослинних “молочних” інгредієнтів та використав картоплю.Рецептура також включає...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується...

Британський стартап створив багаторазову пляшку з сировини, яка раніше росла тільки у тропіках

Пляшка для води Bottle Up виготовляється з цукрової тростини,...

Вибір редактора
В продовження теми