Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Мадридський стартап Mimic Seafood розробив веганський “сирий” тунець всього з чотирьох інгредієнтів з використанням помідорів.

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого соусу та екстракту водоростей і призначений для відтворення сирих шматків тунця для суші.

«Всі чотири інгредієнти поєднуються зі спеціями для забезпечення відмінного смаку», — сказала Іда Шпайєр, генеральний директор компанії.

Далі з суміші «витягується» вода, створюючи структуру, подібну до тунця. Ця вода йде на подальше виробництво — ікри лосося на рослинній основі.

Рослинний тунець Mimic Seafood вже вийшов на свій внутрішній ринок у Мадриді та Барселоні, де зі слів Шпайєр, полюбився споживачам.

До кінця 2021 року стартап планує вийти на ринок у Данії, а після масштабування виробництва — «пропонувати свою продукцію в більшості країн».

Mimic Seafood хоче розширити свій асортимент різними типами рибних аналогів, де всі вони будуть «натуральні, з чистими етикетками». До того ж не всі морепродукти на рослинній основі створюватимуться виключно для суші.

Хоча альтернативні морепродукти значною мірою представлені в європейській кухні, «рослинні» все ще залишаються прогалиною в альт-білковій промисловості.

Наразі стартап шукає фінансування для розширення виробництва.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Клімат-контроль: кожна коробка крекерів видаляє парникові гази з повітря

Крекери виготовляються із вівса з чотирма різними смаками У компанії стверджують, що саме завдяки їхній технології виготовлення та співпраці з...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у роздрібні магазини та заклади громадського харчування у вересні.У компанії заявляють,...

Сінгапур інвестує $15 млн у перетворення неїстівних відходів на сучасну їжу

Центр зосередиться на передових технологіях мікробного клітинного інжинірингу для створення "безпечної, поживної та апетитної" їжі.Проект фінансується NRF і буде...

Європейський Союз дозволив закусувати сараною. На черзі ще дев’ять комах

Сарану додали до списку дозволених продуктів харчування європейців в рамках розвитку стійкого сільського господарства та дієтичного харчування.У Брюсселі визнали,...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного...

Стартап створив інноваційну упаковку із малини, паприки та кави

Запатентована технологія розроблена в лабораторіях Гарвардського університету та Массачусетського...

Вибір редактора
В продовження теми