Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Мадридський стартап Mimic Seafood розробив веганський “сирий” тунець всього з чотирьох інгредієнтів з використанням помідорів.

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого соусу та екстракту водоростей і призначений для відтворення сирих шматків тунця для суші.

«Всі чотири інгредієнти поєднуються зі спеціями для забезпечення відмінного смаку», — сказала Іда Шпайєр, генеральний директор компанії.

Далі з суміші «витягується» вода, створюючи структуру, подібну до тунця. Ця вода йде на подальше виробництво — ікри лосося на рослинній основі.

Рослинний тунець Mimic Seafood вже вийшов на свій внутрішній ринок у Мадриді та Барселоні, де зі слів Шпайєр, полюбився споживачам.

До кінця 2021 року стартап планує вийти на ринок у Данії, а після масштабування виробництва — «пропонувати свою продукцію в більшості країн».

Mimic Seafood хоче розширити свій асортимент різними типами рибних аналогів, де всі вони будуть «натуральні, з чистими етикетками». До того ж не всі морепродукти на рослинній основі створюватимуться виключно для суші.

Хоча альтернативні морепродукти значною мірою представлені в європейській кухні, «рослинні» все ще залишаються прогалиною в альт-білковій промисловості.

Наразі стартап шукає фінансування для розширення виробництва.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені взялися надрукувати рибу без кісток — за допомогою водоростей, стовбурових клітин та струму

Команда вчених приступила до розробки інноваційної технології вирощування філе риби без кісток з використанням водоростей та клітин морського окуня.Проект...

Biobake Fresh Rich — новий фермент, який продовжує термін придатності солодкої випічки

Biobake Fresh Rich – це ферментний розчин для солодкої випічки, створений для забезпечення м’якості, свіжості та вологості протягом тривалого...

Українська компанія створює інноваційні джеми з натуральними підсолоджувачами

Раніше у лінійці «Фіта-Трейд» були класичні рецептури джемів та варення з абрикосами, полуницею, малиною, смородиною, чорницею, обліпихою та ін.Окрім...

Одна з найбільших агрокомпаній світу інвестує у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса

«Споживачі вважають продукти з океану модними та корисними для здоров’я», — говорить Ксав'є Мартін, глобальний менеджер по екстрактам морських...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Платформа, що продає некрасиві овочі харчовим гігінтам, отримала мільйони на розширення

Компанія з Сан-Франциско Full Harvest, що створила онлайн-платформу для...

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів...

Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної...

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати»...

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на...

Вибір редактора
В продовження теми