Ізраїльська Aleph Farms залучила $100 млн на створення лабораторних стейків

Компанія з виробництва культивованого м’яса Aleph Farms залучила $105 млн інвестицій, завдяки чому загальне фінансування з моменту створення компанії склало $118 млн.

Aleph Farms базується в Ізраїлі. У компанії заявляють, що нові кошти будуть спрямовані на збільшення виробництва, зростання операцій на міжнародному рівні та розширення товарної лінійки.

В даний час компанія розробляє стейк з культивованої яловичини. Прототип цього продукту планують представити у листопаді на Агропродовольчому інноваційному саміті.

Звичайно, існує величезний розрив між оприлюдненням прототипу та виготовленням цільном’язового продукту в промисловому масштабі. Однією з проблем, що постають перед такими компаніями, є необхідність виготовляти великі кількості продукції за ціною, яка була б паритетною до традиційного м’яса.

Aleph Farms розпочав культивування свого продукту наприкінці 2020 року. Врешті-решт стартап очікує досягти ціни, яка відповідала б тваринному м’ясу.

Далі стартап розпочне поетапне будівництво пілотних потужностей, вони запрацюють до 2022 р. Приблизно в цей самий час компанія планує здійснити вихід на ринок.

Нагадаємо, раніше Aleph Farms разом з дослідникиами в області біомедичної інженерії з Ізраїльського технологічного інституту оголосили про створення першого в світі стейка рибай шляхом культивування клітин і тривимірного біодруку.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має у своєму складі незамінні амінокислоти, подібно до тваринних білків та...

Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія впровадила кругову систему, у якій кавова гуща, зібрана з кафетеріїв...

Морозиво із мікроводоростей хлорели обійшло за користю молочні десерти

Морозиво на основі хлорели відповідає вимогам екологічності, поживності та функціональності. Його розробили у співпраці з Датським технологічним інститутом (DTI).Альтернатива...

Інвестори повірили в рослинні креветки. Стартап зібрав $18 млн

Американський жіночий стартап New Wave Foods випускає на ринок альтернативні креветки. Штучний морепродукт виготовили з квасолі маш та водоростей....

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний...

Гігант кондитерського ринку додасть газу до своїх інноваційних цукерок

Жувальні цукерки Starburst знають на ринку понад 60 років....

Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник...

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter),...

Вибір редактора
В продовження теми