Більше комбучі та квашеної капусти: продажі їжі для зміцнення імунітету зросли на 50%

Ринок упакованих харчових продуктів та напоїв, які позиціонуються як здорова їжа або їжа для зміцнення імунітету, за результатами 2020 р. зріс більш ніж на 50%, до $59 млрд.

Щоб зробити такий висновок, дослідники проєкту Packaged Facts проаналізували сегмент продуктів, що містять пребіотики, пробіотики, багато клітковини та «суперпродукти» зі вмістом антиоксидантів, доданими вітамінами та мінералами, які можуть бути корисними для імунітету та здоров’я кишечника.

Протягом наступних п’яти років їх продажі дещо сповільняться. Але пандемія у 2020 та 2021 рр. дала сегменту серйозний поштовх, говорять аналітики.

Понад дві п’ятих споживачів зазначають, що через коронавірус вони купують більш корисні для здоров’я харчові продукти та напої. Крім того, вони почали витрачати більше часу на кухні.

З’явилися нові рецепти на навіть цілі кулінарні книги, присвячені здоров’ю кишечника та імунітету. Тим не менш, споживачі не тільки готують самі, а й більше купують корисної їжі, яка пропонується у зручному форматі.

На цьому фоні зросли продажі ферментованих напоїв, таких як комбуча, кефіру, йогурту та квашеної капусти. Продовжують з’являтися на полицях різноманітні корисні батончики, покращена вода, функціональні напої та «суперсоки».

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав, що інвестиції у виробництво комбучі в реаліях українського ринку окупилися за перший рік роботи.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пол Маккартні допоміг зібрати виробнику веганської курятини рекордні $100 млн інвестицій

У раунді взяли участь вже існуючі інвестори та нові, серед яких Alpha JWC, EDBI та MPL Ventures, котру очолює...

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок Cafe X, Costa Coffee (раніше — Briggo), Truebird, Crown Coffee,...

Зірка «Гри престолів» разом з французьким брендом випустила шкіряні сумки з відходів яблук

Англійська акторка Мейсі Вільямс, відома завдяки своїй ролі Ар’ї Старк у «Грі престолів», спільно з французьким модним брендом Coperni...

На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat Вінсента Пріббла, відправка їжі в космос зараз коштує до 5000...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію,...

Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в...

Вибір редактора
В продовження теми