Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Картопляний та рисовий білок можуть бути такими ж ситними, як і їх сироваткові аналоги. При цьому вони зменшують стрибки інсуліну – це надзвичайно важливо для тих, кому потрібно контролювати рівень глюкози в крові.

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові коктейлі на рослинній основі можуть бути потенційною життєздатною альтернативою сироватковим протеїнам тваринного походження.

Під час дослідженнь фахівці вимірювали показники крові після вживання картопляних, рисових та сироваткових коктейлів. Протягом наступних трьох годин вони спостерігали за апетитом, щоб зрозуміти, як протеїнові коктейлі впливають на голод учасників та їхнє бажання поїсти.

Виявилося, що веганські коктейлі призвели до нижчого зростання рівня інсуліну в крові порівняно з сироваткою, тоді як картопляний білок запобігав будь-якому зростанню інсуліну.

Цікаво, що виділення основного гормону, що регулює апетит — GLP-1 — було вищим після вживання сироваткового протеїну. Однак різниці у апетиті після вживання трьох різних коктейлів вчені не помітили.

«Споживачі все більше віддають перевагу етичному харчуванню, змінюють свої харчові звички, долучаються до веганської та вегетаріанської дієт», — говорить професор М. Гулрес Зарівала, автор-кореспондент та директор центру.

Однак, додає він, досліджень у цій галузі все ще бракує, і було б цікаво пояснити, чи можуть білки з рослинних джерел забезпечити ідентичні метаболічні переваги для здоров’я, як ті, що дають традиційні джерела.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі унікальні смакові та дієтичні переваги тростини. У складі продукту міститься природній...

Американці додали у гарячий шоколад адаптогенні гриби, щоб підвищити його користь

Компанія Laird Superfood, що базується в штаті Орегон, США, розробила суміш для приготування гарячого шоколаду із «функціональними грибами».Порошкоподібний екстракт...

Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.PCA...

Найменший у світі овоч може стати наступним суперфудом для схуднення

Про це заявили Ефі Еяль, генеральний директор Mankai та доктор Айріс Шай, ад’ютант-професор харчування Гарвардської школи громадського здоров’я TH...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для...

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити...

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно...

Стартап створив із апельсинової шкірки замінники олії та яєць

Мінімально оброблені інгредієнти забезпечують в'язкість, гелеутворення, емульгування та стабільність...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft...

Вибір редактора
В продовження теми