Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Картопляний та рисовий білок можуть бути такими ж ситними, як і їх сироваткові аналоги. При цьому вони зменшують стрибки інсуліну – це надзвичайно важливо для тих, кому потрібно контролювати рівень глюкози в крові.

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові коктейлі на рослинній основі можуть бути потенційною життєздатною альтернативою сироватковим протеїнам тваринного походження.

Під час дослідженнь фахівці вимірювали показники крові після вживання картопляних, рисових та сироваткових коктейлів. Протягом наступних трьох годин вони спостерігали за апетитом, щоб зрозуміти, як протеїнові коктейлі впливають на голод учасників та їхнє бажання поїсти.

Виявилося, що веганські коктейлі призвели до нижчого зростання рівня інсуліну в крові порівняно з сироваткою, тоді як картопляний білок запобігав будь-якому зростанню інсуліну.

Цікаво, що виділення основного гормону, що регулює апетит — GLP-1 — було вищим після вживання сироваткового протеїну. Однак різниці у апетиті після вживання трьох різних коктейлів вчені не помітили.

«Споживачі все більше віддають перевагу етичному харчуванню, змінюють свої харчові звички, долучаються до веганської та вегетаріанської дієт», — говорить професор М. Гулрес Зарівала, автор-кореспондент та директор центру.

Однак, додає він, досліджень у цій галузі все ще бракує, і було б цікаво пояснити, чи можуть білки з рослинних джерел забезпечити ідентичні метаболічні переваги для здоров’я, як ті, що дають традиційні джерела.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й випереджати час,  вирізнятися на полиці — саме таким принципом керується...

Помідори та манго вкриють невидимою їстівною плівкою — замість пластикової упаковки

Біорозкладна емульсія на водній основі складається з натуральних харчових інгредієнтів із вдосконаленими властивостями, аналогічно упаковці з модифікованою атмосферою.«Упаковка» від...

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.Патент на дизайн і концепцію подали...

Вечеря за півмільйона доларів: мішленівський кухар приготує у стратосфері їжу із космічного сміття

Мунк співпрацює зі стартапом Space Perspective для запуску шести відвідувачів у верхні шари атмосфери, де вони скуштують свіжоприготовану вечерю...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

Стартап отримав мільйон євро на харчову добавку, що рятує від перевтоми

Протеїни Ironic виробляються шляхом прецизійної ферментації та використовуються як...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний...

До останньої краплі: стартап з виробництва «чайних бомбочок» отримав $5 млн інвестицій

Загалом обсяг залучених інвестицій від старту проєкту становить $8,4...

Український бренд експортує до ЄС снеки за стародавніми рецептами індіанців

У 2022 році, попри війну, продажі компанії зросли майже...

Вибір редактора
В продовження теми