Чоботи за 15 чашок кави: з відпрацьованої кавової гущі створили взуття

Взуттєва компанія Ccilu, яка створює екологічно чисті вироби, представила перші у світі чоботи XpreSole Panto, розроблені з використанням відпрацьованої кавової гущі.

Щорічно витрачається понад 25 млн тонн кави, з яких лише 4% переробляються належним чином. Залишок кавової гущі виділяє значну кількість метану, котрий у 28 разів отруйніший за вуглекислий газ.

Інновація Ccilu спрямована на різке зменшення відходів кави, обмежуючи тим самим викиди вуглецю та метану.

Приблизно третина готового виробу містить кавові відходи

Компанія отримує відпрацьовану кавову гущу з місцевих кав’ярень на Тайвані. Її висушують, подрібнюють та гранулюють за допомогою запатентованої технології XpreSole, перш ніж перетворити на тканини, з яких роблять підкладку та устілку.

Для поєднання гранульованої кави з матеріалами оболонки та підошви використовується технологія лиття під тиском.

Кожна пара черевиків переробляє 15 чашок кави

Чоботи призначені для піших прогулянок, та зі слів компанії, важать менше середнього черевика — близько 230 гр. Вони стійкі до води та бруду і витримують понад 100 циклів машинного прання.

Серед інших складників черевиків — суміш «кавової витяжки» та гнучкого ортоліту, піни, отриманої з переробленої гуми та шнурки з відпрацьованих пластикових пляшок.

XpreSole Panto доступні у чотирьох кольорах для попереднього замовлення на Кickstarter.

В найближчих планах Ccilu, створити перше у світі вуглецево нейтральне взуття до кінця цього року.

 Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний сир не містить консервантів і може зберігатися три місяці в...

Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в галузі харчування заявивши, що «робить наступний крок до того, аби...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної органічної їжі. Це – соус брокомоле, що являє собою суміш...

Курячі крильця з рослинними кістками та шкірою отримали $4 млн й виходять у ресторани

Посеред інших компаній у раунді взяла участь Nestle.Sundial Foods розробляє альтернативу курячим крильцям, які містять шкіру, м'ясо та кістки...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340...

Продовольчий гігант створив заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнту

Ця інноваційна заміна обіцяє виробникам підтримку стабільної якості та...

Корейці за допомогою точного бродіння створили досконалий сир з вівса

Минулого року Armored Fresh залучила $23 млн інвестицій, щоб...

Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував...

Вибір редактора
В продовження теми