Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Український виробник створив веганський мармелад з чорної моркви та спіруліни

    Український виробник створює «небесний мармелад» на пектині, без штучних барвників та жодних шкідливих домішок. У складі — лише пектин, натуральний барвник, патока, цукор і фрукти.

    Один з найкращих смаків, які вдалося створити за останній рік, — медова диня в мармеладі, йдеться в повідомленні «Небесного мармеладу».

    Продукт позиціонується як веганський, та має досить багато прихильників.

    Інша позиція – кисло-солодкий вишневий мармелад. У нього додають натуральний бета-каротин та чорну моркву.

    Як пояснює виробник, до складу чорної моркви входить інулін, який впливає на рівень холестерину в крові, а також ряд біологічно активних компонентів, які покращують роботу серця, шлунка, кишечника і нирок.

    Бета-каротин є провітаміном, «сировиною», з якого організм синтезує вітамін А, званий також ретинол і може бути активним антиоксидантом.

    Термін придатності мармеладу – лише один місяць.

    Цінники на солодощі коливаються залежно від пакування та ваги. Приміром, міні-тубус з 80 грамів веганських солодощів коштує 30 грн, а кілограм мармеладу – 240 грн.

    Небесний мармелад містить і незвичні інгредієнти. Наприклад, блакитний виготовляють із полуниці та спіруліни, «піщаний» — із кокосу, червоний у вигляді серця – з вишні та троянди.

    Мармелад не глазурують зверху, натомість додають цукор для посипки.

    «Ми не хочемо використовувати шкідливу глазур, яка складається з воску і кокосового масла. За даними Американської асоціаціі серця, кокосове масло містить 82% насичених жирів, тоді як соняшникове — 63%, а сало — 39%. Саме насичені жири підвищують рівень холестерину в крові», — пояснює виробник.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

    Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних інгредієнтів Whole Foods Market, який уже 9-рік підряд з’ясовує тренди,...

    Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

    Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м'яса.У письмовій...

    Технологи розклали ріпак на складові для інноваційного м’яса. Раніше це були відходи

    Технологія допомагає розділяти насіння ріпаку на олію, білок та клітковину. Ці інгредієнти покращують смак, текстуру та стійкість рослинної їжі, а...

    Олімпійський чемпіон створив біле пиво із бичачого колагену. Воно контролює вагу та відновлює м’язи

    Формула Sportbier складається з води, солоду, хмелю, камеді акації, трав, дріжджів і бичачого білкового колагену Peptan від Rousselot.«Напій втамовує...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

    Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив...

    Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

    Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу....

    Вибір редактора
    В продовження теми