Із бузини та брусниці створять порошки для соків з пребіотиками. Їх можна їсти сухими

Німецька компанія Taiyo у співпраці з датською Asiros розроблять нову лінійку фруктових порошків з високим вмістом клітковини.

Asiros створює суміші, які поєднують в собі переваги клінічно перевіреного пребіотику Sunfiber від Taiyo з природними властивостями фруктів різних сортів та якості.

За основу візьмуть 100% натуральну клітковину, сертифіковану ISO, що має клінічне підтвердження позитивного впливу на травлення та зниження глікемічного індексу. 

Ці харчові волокна отримують з частково гідролізованої гуарової камеді (PHGG), яка також виявилася сумісною з дієтою з низьким вмістом FODMAP (коротколанцюгові вуглеводи, які погано всмоктуються в тонкому кишечнику і схильні вбирати воду та бродити в товстій кишці). 

Продукція буде продаватися під торговими марками BerryShield Premium Conventional та BerryShield Organic, і в основному вона буде орієнтована на компанії в галузі оздоровчих продуктів та нутрицевтиків.

Порошки можна споживати як в чистому вигляді, так і застосовувати у якості інгредієнтів функціональної їжі

«Співпраця з Taiyo дозволить створити інноваційні порошки для пребіотичних соків, виготовлені з Sunfiber», — зазначив Карстен Аалунд, комерційний та головний операційний директор Asiros.

Перші продукти з лінійки очікуються цього літа і будуть виготовлятися з менш відомих сортів ягід, як от терпка вишня, бузина та брусниця.

Джерело: Nutrition Insight, Food Business Africa

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої...

Гейтс та Безос запускають йогурти із вулканічних грибків

Це третя лінійка продуктів компанії, яка ввійшла у список найкращих у бізнесі за версією журналу Inc. у 2023 році....

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит на веганську їжу в країні. Згідно досліджень аналітиків, продажі альтернативного...

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь "хрещеного батька культивованого м'яса" Віллема ван Ілена (Willem van Eelen)....

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити,...

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних...

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium,...

Вибір редактора
В продовження теми