Стартап створив білок з пива та картоплі. Технологія може стати промисловою

Іспанський стартап MOA Foodtech переробляє потенційні сільськогосподарські та харчові відходи у стійкий білок.

Аналітики підрахували, що до 2050 року завдяки світовому приросту населення, виробництво продовольства має зрости орієнтовно на 60%, а це потребує додаткових 593 млн га сільгоспугідь — вдвічі більше, ніж площа Індії.

Натомість MOA Foodtech розробив метод, який дасть здорову їжу для суспільства з уже існуючих відходів.

Інноваційне виробництво, оптимізоване штучним інтелектом, дозволяє перетворити побічні та харчові продукти за допомогою процесу ферментації в високоцінний білок. Для цього використовують цукор, пшеницю, кукурудзу, пиво, картоплю, фрукти та те, що могло б піти на харч для тварин.

МОА стверджує, що його продукт у порівнянні з яловичиною, потребує менше на 98% води, 99% — землі та створює на 85% менший вуглецевий слід.

«Одним із ключових факторів створення білка наступного покоління є ретельний відбір мікроорганізмів, які здатні перетворювати агропродовольчі побічні продукти в швидкозростаючий субстрат, що дозволяє реалізувати процес на промисловому рівні», — каже Боско Емпаранса, генеральний директор компанії.

Кінцевий продукт має високу харчову цінність, кажуть MOA Foodtech. Він містить 50-70% білка, є джерелом бета-глюканів, вітаміну В та омега-жирних кислот.

Крім того, створений протеїн «не має токсичних сполук, схвалений для споживання людиною, не містить ГМО». Інгредієнт також діє як підсилювач смаку.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Львів’яни створюють «витриманий» хліб, який вистоюють у формах із лози

Пекарня працює з 2018 року. За цей час їй вдалося суттєво розширити асортимент, і зараз «Млин» пропонує хліб, хлібобулочні...

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив в Одесі перший в Україні онлайн-ресторан Smilefood. Досвіду в ресторанному...

Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна...

Коктейль з левовою гривою. Енергетичний шот на травах та грибах знижує стрес та навіть вагу

Енергетичний напій виготовляється на рослинній основі та має смак ягід. На розробку рецептури пішло п’ять років Запатентована формула включає адаптогени, трави,...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи...

Новинка для напоїв: підсолоджувач з африканських ягід готовий вийти на ринок

Компанія Roquette, яка виробляє рослинні інгредієнти, та її німецький...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під...

Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів....

Вісім кавових гігантів збільшили закупівлі екологічної кави на 55%

В переліку тих, хто шукає альтернативу – JDE Peet’s,...

Вибір редактора
В продовження теми