Стартап створив білок з пива та картоплі. Технологія може стати промисловою

Іспанський стартап MOA Foodtech переробляє потенційні сільськогосподарські та харчові відходи у стійкий білок.

Аналітики підрахували, що до 2050 року завдяки світовому приросту населення, виробництво продовольства має зрости орієнтовно на 60%, а це потребує додаткових 593 млн га сільгоспугідь — вдвічі більше, ніж площа Індії.

Натомість MOA Foodtech розробив метод, який дасть здорову їжу для суспільства з уже існуючих відходів.

Інноваційне виробництво, оптимізоване штучним інтелектом, дозволяє перетворити побічні та харчові продукти за допомогою процесу ферментації в високоцінний білок. Для цього використовують цукор, пшеницю, кукурудзу, пиво, картоплю, фрукти та те, що могло б піти на харч для тварин.

МОА стверджує, що його продукт у порівнянні з яловичиною, потребує менше на 98% води, 99% — землі та створює на 85% менший вуглецевий слід.

«Одним із ключових факторів створення білка наступного покоління є ретельний відбір мікроорганізмів, які здатні перетворювати агропродовольчі побічні продукти в швидкозростаючий субстрат, що дозволяє реалізувати процес на промисловому рівні», — каже Боско Емпаранса, генеральний директор компанії.

Кінцевий продукт має високу харчову цінність, кажуть MOA Foodtech. Він містить 50-70% білка, є джерелом бета-глюканів, вітаміну В та омега-жирних кислот.

Крім того, створений протеїн «не має токсичних сполук, схвалений для споживання людиною, не містить ГМО». Інгредієнт також діє як підсилювач смаку.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона подовжує термін зберігання продуктів.У рамках проекту «BioActiveMaterials» група дослідників вирішила...

Штучний інтелект створив спеціальний хліб для тих, хто кохає та ревнує

Щоб сформувати нові смаки для продуктів під назвою Ren AI Pan («романтичний AI-хліб»), штучний інтелект проаналізував 15 годин запису...

Датська компанія створила морозиво з пліснявим сиром та рослиною, яку запилюють кажани

Такі тенденції окреслив Хайді Кнудсен, менеджер з маркетингу компанії Lactosan, що має досвід у цій сфері по всьому світу.Lactosan...

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не відрізняється від звичної пари черевиків, але по закінченню терміну експлуатації...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з...

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія...

Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного...

Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і...

Вибір редактора
В продовження теми