Безос і Гейтс інвестували мільйони в стартап, який за допомогою вулканічного мікроба виробляє м`ясо

Чиказький стартап Nature’s Fynd, що пропонує безм’ясні гамбургери, безмолочний вершковий сир та йогурт, а також нагетси без курки, залучив $158 млн від пулу інвесторів, включаючи Джеффа Безоса, Білла Гейтса та Альберта Гора.

Альтернативні молочні та м’ясні продукти з’являться на полицях уже в цьому році.

Поки що Nature’s Fynd будує фабрику площею 35 тис. квадратних футів на місці колишнього складу Union Stockyards в Чикаго, епіцентрі м’ясопереробної промисловості 20-го століття.

В основі технології Nature’s Fynd – мікроб Fusarium, який свого часу виявив співзасновник та виконавчий директор компанії Марк Козубал.

Науковець знайшов гриб у вулканічних гарячих джерелах в Єллоустонському національному парку, а потім ще кілька років вивчав його можливості.

Марк Козубал, співзасновник та виконавчий директор Nature’s Fynd

Nature’s Fynd разом зі своїм науковим колегою Томасом Йонасом вони створили у 2012 році.

На той час за допомогою гриба вони отримали продукт під назвою Fy – ферментовану універсальну, багату білком сировину для «молочних» та «м’ясних» продуктів.

Веганський білок включає всі 20 амінокислот, в тому числі 9 незамінних, має хороший рівень клітковини, вітамінів і мінералів, не містить холестерину і трансжирів.

Fy містить одну десяту жиру яловичого фаршу і на 50% більше білка, ніж тофу; а також в два рази більше білка, ніж сирий горох.

«Так само, як корови, кури і свині були одомашнені багато років тому для отримання білкової їжі, зараз настав час приручити мікроб», – сказав Йонас в недавньому інтерв’ю.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторне м’ясо в промислових масштабах згодом стане доступним для всіх — стартап

Це може бути конкурентоспроможною ціною в порівнянні з цілими шматками м'яса, такими як філе-міньйон та тендерлоїни, але все ще...

Вчені знайшли консервант, який дозволяє їсти м’ясо сирим

New Chua — закуска із ферментованого свинячого м’яса. Їдять її у сирому вигляді і вона не викликає харчових отруєнь....

Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo...

Інноваційна кавоварка працює на WI-FI та варить каву з повітря

Натомість Kara Pod використовує технологію, яка перетворює на питну воду вологість із повітря. Інноваційна кавоварка може виробляти майже галон (3,2...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив...

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно...

Вибір редактора
В продовження теми