Безос і Гейтс інвестували мільйони в стартап, який за допомогою вулканічного мікроба виробляє м`ясо

Чиказький стартап Nature’s Fynd, що пропонує безм’ясні гамбургери, безмолочний вершковий сир та йогурт, а також нагетси без курки, залучив $158 млн від пулу інвесторів, включаючи Джеффа Безоса, Білла Гейтса та Альберта Гора.

Альтернативні молочні та м’ясні продукти з’являться на полицях уже в цьому році.

Поки що Nature’s Fynd будує фабрику площею 35 тис. квадратних футів на місці колишнього складу Union Stockyards в Чикаго, епіцентрі м’ясопереробної промисловості 20-го століття.

В основі технології Nature’s Fynd – мікроб Fusarium, який свого часу виявив співзасновник та виконавчий директор компанії Марк Козубал.

Науковець знайшов гриб у вулканічних гарячих джерелах в Єллоустонському національному парку, а потім ще кілька років вивчав його можливості.

Марк Козубал, співзасновник та виконавчий директор Nature’s Fynd

Nature’s Fynd разом зі своїм науковим колегою Томасом Йонасом вони створили у 2012 році.

На той час за допомогою гриба вони отримали продукт під назвою Fy – ферментовану універсальну, багату білком сировину для «молочних» та «м’ясних» продуктів.

Веганський білок включає всі 20 амінокислот, в тому числі 9 незамінних, має хороший рівень клітковини, вітамінів і мінералів, не містить холестерину і трансжирів.

Fy містить одну десяту жиру яловичого фаршу і на 50% більше білка, ніж тофу; а також в два рази більше білка, ніж сирий горох.

«Так само, як корови, кури і свині були одомашнені багато років тому для отримання білкової їжі, зараз настав час приручити мікроб», – сказав Йонас в недавньому інтерв’ю.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тунець із кавоварки: агрентинці хочуть добувати протеїн із міцелію грибів

Кавоварка, яка виробляє протеїн. Як вам таке? Варто натиснути кнопку, і ви гарантовано отримаєте 300 гр білка. Саме так...

На вулицях Шанхая з’явилися автономні фудтраки від KFC

Нещодавно в твіттері було розміщено кілька фотографій автономних ресторанів KFC на колесах в Китаї. Передбачається, що це пілотний проект...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно 1 млн грн).Фінансування гантової програми буде забезпечене за рахунок Європейського...

PepsiCo запустила енергетик з коноплі, що містить кофеїну, як чашка кави

Енергетик виготовляється з олії конопляного насіння, вітамінів групи В, м’яти і меліси та містить 80 мг кофеїну на банку:...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

Nestlé інвестувала $0,2 млрд у нові лінії виробництва «безвідходної» кави

Згідно із заявою Nestlé, на місці вже розпочаті роботи...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові...

Покоління Z назвало головним пріоритетом їжу. Половина — за рослинне м’ясо

Цей показник збільшився з 21% восени 2020 року, але...

Інвестиції у м’ясо із пробірки сягнули мільярда доларів: скільки компаній його вирощує

Як свідчить останнє дослідження ResearchAndMarkets, кількість стартапів у цьому...

Вибір редактора
В продовження теми