Замовлення в McDonald’s почав приймати штучний інтелект. Точність – 85%

Десять ресторанів McDonald's в Чикаго почали використовувати нову систему на основі штучного інтелекту, яка може замінити живого оператора.

Система базується на голосовій платформі, створеній Apprente, яку McDonald’s придбала два роки тому.

Поки що рівень точності автоматизованої системи складає 85%. Вона може приймати 80% замовлень, а кожне п’яте вимагає участі людей. Однак це може істотно скоротити клієнтам час очікування в черзі, а ресторанам – перерозподілити існуючий штат співробітників на інші задачі.

В систему можна підв’язати також історію покупок кожного конкретного клієнта для формування автоматичних рекомендацій.

За словами Крістофера Кемпчінські, головного виконавчого директора McDonald’s, зараз система приймає замовлення на McNuggets та кортоплю фрі.

Повне впровадження технології, ймовірно займе більше 1-2 років

Кемпчінські говорить, що зараз спостерігається великий стрибок відвідуваності ресторанів. Інша проблема полягала в тому, аби навчити співробітників не кидатися відразу на допомогу клієнту, а дати шанс автоматизованій системі.

Окрім цієї інновації, McDonald’s також займається автоматизацією більшої частини роботи кухні, зокрема у зонах фритюру та грилю. Проте впровадженні цієї технології навряд чи буде розгорнуте в найближчі 5 років з огляду на рівень необхідних інвестицій.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв про те, що в меню McDonald’s з’явилися рослинні бургери.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів зі смаком жувальної гумки. Вони створюють аромати, надихнувшись популярними гумками Blueberry...

Французький аграрний гігант розробив інноваційне борошно з підвищеним вмістом клітковини

Згідно даних компанії, їхнє борошно містить резистентний крохмаль та  в десять разів більше клітковини, ніж існуюче на ринку.За результатами...

Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та...

Рослинне м’ясо для собак — штучний інтелект створив принципово новий продукт

Компанія використає частину фінансування, щоб відкрити уже друге виробниче підприємство. Решту інвестують в розвиток, дослідження і розробки, нові рецепти...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Danone створила йогурт, який можна їсти виделкою. Поки без ножа

Oikos – це грецький знежирений йогурт. Вміст фруктів у...

Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів...

Вибір редактора
В продовження теми