Голландці створили перший у світі веганський глазурований сир із ферментованої пшениці

Сирна компанія Max & Bien представила першу у світі голову сиру на основі ферментованої пшениці з парафіновим покриттям.

Хоча на ринку вже існують веганські альтернативи традиційним сирам, проте, на думку засновників компанії, вони мають не зовсім ідентичний смак.

У Max & Bien вирішили створити альтернативний сир, використавши традиційні методи виготовлення. Завдяки цьому компанія розробила шаруваті, впізнавані аромати сирів, котрі виготовляє з горіхів, вівсянки та пшениці.

У сироварні вважають, що такий підхід покращить перехід споживачів на рослинні альтернативи.

«Глазурування сиру — давня технологія у сироварінні. Нанесення воскового покриття дозволяє захистити продукт від висихання та утворення плісняви», — каже Максин Агіман, співзасновник Max & Bien.

Таким чином термін зберігання збільшується і сир не втрачає свою гладкість та смак, додав він.

Компанія виготовляє сирні голови вагою 1,2 кг для магазинів, що продають продукт на вагу, а також планує виготовляти міні-голови вагою 150 гр.

Нові вощені сири з ферментованої пшениці доступні у трьох смаках: кмину, трюфеля та гірчиці.

Max & Bien раніше представив веганські сири з блакитними жилками на основі ферментованого горіха, котрий навіть виграв приз глядацьких симпатій на на Vegan Cheese Awards у 2020 році, та Рокфор з ферментованої вівсянки.

Рослинна галузь в Нідерландах зараз демонструє двозначне зростання, а от сири на рослинній основі зафіксували тризначний ріст у 400% лише за останні два роки.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Гейтс та Безос запускають йогурти із вулканічних грибків

Це третя лінійка продуктів компанії, яка ввійшла у список найкращих у бізнесі за версією журналу Inc. у 2023 році....

Виробник вітамінів винайшов смужки, що позбавляють втоми та насичують організм «літнім вітаміном»

Невеликі розчинні смужки Sleep+ та D3 Sunshine Support призначені для покращення якості сну, загального самопочуття та імунітету відповідно.Хоча вітамін...

Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського стартапу, що займається вирощуванням м'яса у біореакторах, а також створення...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Добрі гени: ТОП-5 тенденцій, які формуватимуть інновації у світі їжі

Якщо торік головною тенденціїєю  у сфері харчових продуктів була...

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму...

Вболівальників чемпіонату УЄФА з футболу безплатно годуватимуть шоколадом із вівса

Для цього національна залізнична компанія Deutsche Bahn протягом чемпіонату...

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато....

Вибір редактора
В продовження теми