Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Британська компанія Saputo Dairy випустила веганську альтернативу сиру зі смаком моцарелли. Новий сир Vitalite розфасований по 2 кг у натертому вигляді та продаватиметься гуртом і вроздріб для сектору громадського харчування й харчової промисловості.

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний сир не містить консервантів і може зберігатися три місяці в охолодженому вигляді. 

Vitalite отримав акредитацію веганського й вегетаріанського товариства. Як зазначає виробник, сир має універсальний смак та колір, схожий на моцареллу.

Запуск нового продукту відбувається  після новин про придбання компанією Saputo виробника та дистриб’ютора веганського сиру Bute Island Foods.

Саме Bute Island Foods, яка знаходиться біля західного узбережжя Шотландії, і займеться випуском анонсованого продукту.

Емілі Грунді, контролер з маркетингу в Saputo, зазначила, що кокосовий сир розроблений для допомоги операторам громадського харчування та виробникам їжі у задоволенні зростаючого попиту на веганські страви та страви на рослинній основі.

“Наша команда інноваторів працювала дуже наполегливо, щоб досягти якості продукту, який матиме і смак, і інші характеристики справжньої моцарели”, сказала вона. І додала, що сир уже отримав схвальні відгуки ринкових фахівців.

Джерело: Saputo, Foodbev

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з передовими технологіями.Візуально довершена машина керується мобільним додатком через Bluetooth та...

В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана зі стовбурових клітин — не потребує стільки факторів росту, як...

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною...

У Нідерландах вирощуватимуть чорну ікру в лабораторії, щоб врятувати білугу від вимирання

Вчені з Wageningen University & Research (WUR) та голландського стартапу Geneus Biotech щойно створили нове науково-дослідницьке партнерство для розробки...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають...

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон...

Вибір редактора
В продовження теми