Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

Група дослідників з Інституту молекулярної фізіології рослин ім. Макса Планка, Неаполітанського університету ім. Федеріко ІІ, Інституту Вейцмана та Школи екологічних досліджень Портера порівняли ефективність вирощування сої відносно створення «їжі з повітря».

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.

Стартап використовує електроенергію для отримання водню, котрий поєднується з вуглекислим газом, водою, вітамінами та мінералами для збагачення та вирощування мікробіома, з якого виготовляють білковий порошок без вираженого смаку.

Подібний білок має широкий спектр застосування, у тому числі, його можна використовувати для виготовлення альтернативного м’яса.

У ході дослідження вчені встановили, що створення їжі «з повітря» в 10 разів ефективніше за вирощування сої за класичною технологією.

Додатковою перевагою є те, що «їжа з повітря» має вдвічі більшу калорійність, ніж основна маса зернових культур, таких як кукурудза, пшениця та рис.

«Отже, мікробна їжа може суттєво сприяти харчуванню зростаючого населення та допомогти в розподілі майбутніх обмежених ресурсів», — додали дослідники.

Вчені припустили, що комерційна життєздатність мікробних продуктів харчування імовірно покращиться, так як на сьогодні подібний білок є більш перспективним для створення кормів.

Щоб змусити споживачів їсти мікробний білок, «вчені мають зробити цей продукт більш привабливим», каже Доріан Леже, керівник дослідження.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув суперечливі відгуки як у соціальних мережах, так і серед споживачів.Nomu...

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією для стартапів, які займаються прецизійною ферментацією для створення інноваційних харчових...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили, що це насправді так, – говорять у компанії. – Спіруліна...

Із бузини та брусниці створять порошки для соків з пребіотиками. Їх можна їсти сухими

Asiros створює суміші, які поєднують в собі переваги клінічно перевіреного пребіотику Sunfiber від Taiyo з природними властивостями фруктів різних...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Упаковка з бамбуку та соломи розкладається за 84 дні і повністю замінює пластик

В рамках співпраці ABB поставить роботизовані елементи, які дозволять...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над...

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у...

Вибір редактора
В продовження теми