Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Стартап Huera, що найбільш відомий своєю веганською куркою та яловичиною зібрав 16 млн євро (приблизно $19 млн) і тепер націлений на розробку веганської свинини.

spot_img

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які підтримали Heura — Capital V, Unovis, Lever VC та Green Monday.

Слід зазначити, що кількома тижнями раніше їм вдалося зібрати 4 млн євро ($4,8 млн) у рамках краудфандингової кампанії на Crowdcube лише за 24 години.

Інвестиційний інтерес зумовлений швидким ростом стартапу. Huera вдалось завершити 2020 рік з оборотом у 8 млн євро, що втричі більше, ніж роком раніше.

На сьогодні лінійка аналогів м’яса рослинного походження включає курятину та яловичі гамбургери, а після отримання додаткових коштів іспанський стартап збирається працювати над створенням веганської свинини.

В найближчих планах Huera окрім розширення асортименту — покращення якості власної продукції.

Нещодавно компанія випустила більш здорову версію свого яловичого бургера «2.0», який містить менше насичених жирів та більшу кількість білка. Стартап використав оливкову олію для створення «нового жиру», що імітує властивості тваринних жирів.

«Ми єдині створили м’ясо на рослинній основі з використанням оливкової олії», — зазначив Марк Колома, співзасновник Huera.

Компанія планує вдвічі збільшити свою присутність на полицях британських супермаркетів найближчим часом з моменту появи там минулого року та вийти на ринок США.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія шиє товари з риб’ячої шкіри, яку купує у ісландських фермерів

«Уже розробили першу лінійку для чоловіків, і скоро вона з’явиться в продажі», — говорить Юлія Булгак, директор «Аквакультура України».Юлія...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв Lifeway з вівсом. У їх складі – десять живих і...

Випустили джина: У Фінляндії виготовили перший джин на основі вівсяного молока

На розробку продукту частково надихнув член правління Arctic Blue Туомас Кукконен, який є колишнім генеральним директором фінської вівсяної компанії.Новий...

Індійський стартап вперше в історії створив «безмолочне» вершкове масло

Веганське масло WhiteCub позбавлене будь-яких етерифікованих жирів, трансжирів або пальмової олії, акцентує виробник.«Я завжди любила тварин. Використання продуктів тваринного...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів...

Перемогла «Дружба» — німці розробили плавлений сир без використання фосфатів

Німецька компанія Hydrosol розробила рецептуру плавлених сирів для намазування,...

Вибір редактора
В продовження теми