Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Стартап Huera, що найбільш відомий своєю веганською куркою та яловичиною зібрав 16 млн євро (приблизно $19 млн) і тепер націлений на розробку веганської свинини.

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які підтримали Heura — Capital V, Unovis, Lever VC та Green Monday.

Слід зазначити, що кількома тижнями раніше їм вдалося зібрати 4 млн євро ($4,8 млн) у рамках краудфандингової кампанії на Crowdcube лише за 24 години.

Інвестиційний інтерес зумовлений швидким ростом стартапу. Huera вдалось завершити 2020 рік з оборотом у 8 млн євро, що втричі більше, ніж роком раніше.

На сьогодні лінійка аналогів м’яса рослинного походження включає курятину та яловичі гамбургери, а після отримання додаткових коштів іспанський стартап збирається працювати над створенням веганської свинини.

В найближчих планах Huera окрім розширення асортименту — покращення якості власної продукції.

Нещодавно компанія випустила більш здорову версію свого яловичого бургера «2.0», який містить менше насичених жирів та більшу кількість білка. Стартап використав оливкову олію для створення «нового жиру», що імітує властивості тваринних жирів.

«Ми єдині створили м’ясо на рослинній основі з використанням оливкової олії», — зазначив Марк Колома, співзасновник Huera.

Компанія планує вдвічі збільшити свою присутність на полицях британських супермаркетів найближчим часом з моменту появи там минулого року та вийти на ринок США.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли, щоб їхня справа була пов’язана з морепродуктами, але не знали...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки вони створюють солодощі без цукру та мінімально оброблені для максимального...

У Львові виготовляють унікальне морозиво – з кропом, креветками та беконом

Виробництво Ice Cream Shop заснував колишній фінансист Назар Захарій. Проте ця історія має сімейне підґрунтя – у 1992 р....

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може...

Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних...

Вибір редактора
В продовження теми