Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Стартап Huera, що найбільш відомий своєю веганською куркою та яловичиною зібрав 16 млн євро (приблизно $19 млн) і тепер націлений на розробку веганської свинини.

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які підтримали Heura — Capital V, Unovis, Lever VC та Green Monday.

Слід зазначити, що кількома тижнями раніше їм вдалося зібрати 4 млн євро ($4,8 млн) у рамках краудфандингової кампанії на Crowdcube лише за 24 години.

Інвестиційний інтерес зумовлений швидким ростом стартапу. Huera вдалось завершити 2020 рік з оборотом у 8 млн євро, що втричі більше, ніж роком раніше.

На сьогодні лінійка аналогів м’яса рослинного походження включає курятину та яловичі гамбургери, а після отримання додаткових коштів іспанський стартап збирається працювати над створенням веганської свинини.

В найближчих планах Huera окрім розширення асортименту — покращення якості власної продукції.

Нещодавно компанія випустила більш здорову версію свого яловичого бургера «2.0», який містить менше насичених жирів та більшу кількість білка. Стартап використав оливкову олію для створення «нового жиру», що імітує властивості тваринних жирів.

«Ми єдині створили м’ясо на рослинній основі з використанням оливкової олії», — зазначив Марк Колома, співзасновник Huera.

Компанія планує вдвічі збільшити свою присутність на полицях британських супермаркетів найближчим часом з моменту появи там минулого року та вийти на ринок США.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корейський енергетик з пюре банану здобув прихильників серед американських зірок кіно

Banano Energy Drink виготовляється зі 100% бананового пюре з активним інгредієнтом куркуміном, відомим своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями.Концепція Banano...

Після окупації українці створили експериментальний кизиловий соус до сиру та кизилове вино

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200 m²,  низькотемпературні камери зберігання площею 150 m², розраховані на 100...

Молоко за рецептом від штучного інтелекту буде краще звичайного

Ginkgo Bioworks, як платформа для клітинного програмування та біозахисту, використовуватиме свої потужності з виробництва білка та платформу генеративного штучного...

Австрієць виготовив в Україні преміальний делікатес, якому дві тисячі років

Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у 2004 році приїхав до України як директор з маркетингу українського...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Створили безвідходне вівсяне молоко, яке можна зберігати 9 місяців

Це – концентрат вівсяного молока в упаковці, що піддається...

«Перший столичний хлібозавод» запускає виробництво тостового хліба за інноваційною технологією

Уперше в Україні на підприємстві запроваджено технологію «чистого приміщення»,...

Три тисячі видів алкоголю та кава Stаrbucks. Дніпровський супермаркет зняв питання, що випити

Вартість фірмових напоїв, представлених на сайті компанії, коливається від...

Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського,...

Вибір редактора
В продовження теми