Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Lay’s запускає міжнародну програму RePlay та у партнерстві з Дитячим фондом УЄФА й Streetfootballworld створить перші у світі футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів.

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з чіпсів відбирають на сортувальних станціях, миють та подрібнюють. Далі додають каучук, а отриманий субстрат перетворюють у гранули.

З них виготовляють спеціальний шар під назвою Ecocept, на який встановлюють штучне покриття

Передбачається, що термін експлуатації такого поля буде складати близько 10 років, після чого газонне покриття та шар Ecocept підлягатимуть вторинній переробці.

Будівництво одного футбольного поля Lay’s RePlay обійдеться приблизно у $200-250 тис.

Lay’s бере на себе зобов’язання щодо технічного обслуговування та ремонтних робіт власних майданчиків, а також обіцяє звести до нульового показника вуглецевий слід кожного поля протягом його експлуатаційного терміну.

Згідно оцінки незалежної консалтингової компанії Good Business, матеріали для поля Lay’s RePlay мають значно менший вплив на навколишнє середовище, аніж існуючі аналоги.

Перше футбольне поле Lay’s відкрилось у Тембісі, Південна Африка. Далі на меті майданчики в населених пунктах Бразилії, Туреччини, Росії та Великобританії.

Джерело: Rusbase, PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку легко зварити у будь-якому місці за допомогою склянки окропу. В...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як...

Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю в мільйони кілограмів на рік.Будівля площею близько 60 тис. кв....

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Один кролик – одна порція. Peeps і Green Giant продають зефір з цвітної капусти

Поряд із цукровою кукурудзою, «серцями розмов» та кремовими яйцями...

Індійський стартап збільшить продажі антистресової кави в 10 разів

Запущений у квітні цього року, бренд JOMO вже реалізував...

Вибір редактора
В продовження теми