Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Lay’s запускає міжнародну програму RePlay та у партнерстві з Дитячим фондом УЄФА й Streetfootballworld створить перші у світі футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів.

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з чіпсів відбирають на сортувальних станціях, миють та подрібнюють. Далі додають каучук, а отриманий субстрат перетворюють у гранули.

З них виготовляють спеціальний шар під назвою Ecocept, на який встановлюють штучне покриття

Передбачається, що термін експлуатації такого поля буде складати близько 10 років, після чого газонне покриття та шар Ecocept підлягатимуть вторинній переробці.

Будівництво одного футбольного поля Lay’s RePlay обійдеться приблизно у $200-250 тис.

Lay’s бере на себе зобов’язання щодо технічного обслуговування та ремонтних робіт власних майданчиків, а також обіцяє звести до нульового показника вуглецевий слід кожного поля протягом його експлуатаційного терміну.

Згідно оцінки незалежної консалтингової компанії Good Business, матеріали для поля Lay’s RePlay мають значно менший вплив на навколишнє середовище, аніж існуючі аналоги.

Перше футбольне поле Lay’s відкрилось у Тембісі, Південна Африка. Далі на меті майданчики в населених пунктах Бразилії, Туреччини, Росії та Великобританії.

Джерело: Rusbase, PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано...

Бренд компанії Nestlé створив пиво зі смаком легендарної піци

Цього року Tombstone у співпраці з виробником пива Voodoo Ranger, обіцяє вивести на ринок пиво IPA зі смаком піци.Пиво...

Стартап розробив рослинне молоко з вишневих кісточок

Себастіон Єщко, один із співзасновників Kern Tec, розповів, що натхнення створити компанію з’явилося тоді, коли підприємці дізналися у місцевих...

Чіповані: 92% відвідувачів ресторанів після вакцинації продовжать замовляти їжу онлайн

Про це свідчать результати дослідження, опубліковані виданням Delivering On Restaurant Rewards у співпраці з компанією Paytronix.Для відстеження впливу віку...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Kraft Heinz створила морозиво зі смаком макаронів та сиру

Обмежений тираж десерту Kraft Macaroni & Cheese містить в...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і...

Ізраїльська компанія розробила капсульну їжу із «потворних» овочів

Така їжа візуально вражає. Це зроблено для того, аби...

Невидиме випромінювання та гриби: вчені створили вітаміни для веганів

Згідно угоди, зусилля Scelta Inside будуть спрямовані на використання...

Штучний інтелект створює унікальні рецепти для підписників ChatGPT Plus

Першими, хто зможе протестувати віртуального шеф-кухара, стали підписники платної...

Вибір редактора
В продовження теми