Веганський стартап зібрав $9 млн на виробництво фрикадельок з відходів

Стартап Mycorena зібрав 77 мільйонів шведських крон (приблизно $9 млн) на масштабування виробництва свого мікопротеїну. Це одна з найбільших інвестицій, вкладена в скандинавський веганський стартап.

Раунд очолив бельгійський VEOS Group, світовий постачальник білків та функціональних інгредієнтів. Серед інших інвесторів — FBG Invest та Bånt AB, два найбільші акціонери Mycorena.

Таким чином, загальний обсяг зовнішнього фінансування склав понад 100 мільйонів шведських крон (приблизно $11 млн).

Флагманський мікопротеїн Promyc вирощують зі штамів сімейства ниткоподібних грибів шляхом ферментації. Невикористані ресурси інших виробничих потужностей-партнерів застосовуються як вихідна сировина для процесу бродіння.

Наразі потужності розміщені на пілотному ферментаційному заводі компанії в Гетеборзі.

Promyc містить 60% білка та 12% клітковини. Придатний для використання в якості інгредієнту для цільних шматків м’яса, котлет, фрикадельок, нагетсів, фаршу, тощо.

За даними компанії, на створення Promyc витрачається у 8 разів менше води, ніж для виробництва курятини.

До того ж, у порівнянні з одним яловичим бургером, який спричиняє викид СО2, еквівалентний їзді автомобіля на 50 км, споживачі можуть з’їсти 23 бургери Promyc.

Mycorena оголосив про плани будівництва нових виробничих потужностей у місті Фалькенберг, Швеція, які мають бути завершені до середини 2022 року.

Джерело: Green Queen, Mycorena

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Торговий партнер України відкрив першу цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно

У супроводі гучного цвірінькання тони комах на своїй фермі, Гапаров розповідає, що натхненням для нього стали численні статті в...

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи в Європі протягом наступних п’яти років. “Наразі єдиним нашим інвестором є...

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно тартар? А овочі краще смакуватимуть з майонезом (який насправді нічого...

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.З кожного...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

В Україні створили круасан з начинкою зі списку спадщини ЮНЕСКО

Основою страви став зерновий круасан, вперше представлений у меню...

Вчені виявили гриби, які знищують токсини у сидрі та варенні

Патулін (C7H6O4) — це шкідливий мікотоксин. Його продукують гриби,...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

Голландці виростили золоті водорості на м’ясо. На 40% — це чистий білок

Водорость практично без зелених пігментів вдалося виростити у природних...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження....

Вибір редактора
В продовження теми