Українці почали пити в 14 разів більше рослинного молока: домінує вівсяне й соєве

Споживання рослинного молока в Україні всього за рік збільшилося майже в 14 разів: з 1,32 тис. т у 2019 році до 17,9 тис. т за результатами 2020 р.

Ринок рослинного молока в Україні сформувався відповідно до світових тенденцій, які прийшли зі США та Великобританії, вважають в аналітичній компанії ProConsulting. 

Зростання попиту на рослинне молоко в Україні більш-менш чітко почало вимальовуватися в 2017 році, а в 2018-му стартував зі своєю рослинною лінійкою перший вітчизняний виробник.

Розвиток ринку рослинного молока в Україні стримує вища ціна в порівнянні з коров’ячим 

Водночас, згідно з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології та UA Plant-Based, понад 65% українців готові перейти на продукти рослинного походження.

Рослинне молоко, що пропонується українським споживачам, являє собою водну емульсію витяжки з горіхів, злаків, насіння і проростків деяких культур. Воно позиціонується як замінник натуральному молоку тваринного походження для веганів, людей з непереносимістю лактози і послідовників окремих ідей здорового харчування.

Проте воно містить глютен та не підходить для людей, що мають алергію на горіхи.

Найбільший попит українці демонструють на соєве та вівсяне молоко – воно містить найменше алергенів.

Ключовими каналами збуту рослинного молока в Україні є супермаркети і інтернет-магазини. Динамічно розвивається реалізація через ресторани й кафе. 

Експорт рослинного молока з України поки що відсутній.

Нагадаємо, недавно стартап розробив замінник тваринного молока з вишневих та персикових кісточок

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня, було заявлено 4502 сири із 43 країн світу. Українські смаки...

Вершковий смак, білок та мінімум цукру. Із ячменю вперше створене повноцінне молоко

У ячмінному молоці є те, що шукають споживачі – білок (від 5 до 8 грамів), вітамін D, кальцій. Що...

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в Токусімі  Однією з головних продуктів лінійки є Nikugoe Hamburg Steak, який,...

Компанія-постачальник McDonald’s стане інвестором у завод по вирощуванню клітинного м’яса

Ізраїльський бренд культивованого м’яса Future Meat перебуває в середині процесу залучення $320 млн, що зробить стартап найціннішим у своєму...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Компанія Holo Industries представила безконтактне голографічне меню

Ви просто підносите руку - і в повітрі раптово...

Їстівне покриття вберігає від смітника на 40% більше огірків

Задля мінімізації харчових відходів та зменшення використання пластику, партнери...

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як...

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким...

Вибір редактора
В продовження теми