Стартап отримав желатин без корів — допомогли мікроби

Provenance Bio, компанія з альтернативних білків, що базується у Сан-Франциско, створила желатин без тварин, використовуючи власну платформу експресії білків.

Традиційно желатин роблять із колагену корів чи свиней. Він має широкий спектр застосування — лікарські засоби, харчова промисловість, тканинна інженерія тощо.

Provenance Bio виготовляє желатин з колагену, створеного на власній мікробній платформі.

Компанія використовує колаген типу I — найпоширеніша форма колагену у ссавців, але виготовлена в лабораторних умовах для отримання рекомбінантних желатинових продуктів.

«Наш желатин буде мати ті ж функціональні властивості, що й класичний, але з меншим екологічним відбитком», — каже Міхалін Ендрюс, генеральний директор компанії.

У компанії пояснюють, що вони продовжують працювати над технологією, втім на сьогодні вдалось збільшити ефективність штаму власного колагену в 100 разів.

Ендрюс зауважила: «Зараз наш желатин у 50 разів менший вуглецевий слід у порівнянні з продуктом тваринного походження. До кінця року ми розраховуємо скоротити цей показник на 90%, зробивши нашу продукцію більш ніж у 500 разів вуглецево ефективнішою, ніж колаген та супутні продукти, отримані з великої рогатої худоби».

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд краудфандингу успішно закрили протягом трьох тижнів за участі приватних інвесторів.На...

Новозеландці створили безалкогольні джин, віскі та ром — не дають сп’яніти, але настрій піднімають

У компанії стверджують, що їхній безалкогольний джин, ром і віскі викликають у споживачів відчуття, як після вживання алкогольних напоїв,...

Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з друзями та співзасновниками Енді Клейчем і Джарретом Стопфортом працювала понад...

Вторинна переробка відходів: вплив на економіку та екологію сьогодні та у майбутньому

Майже всі види господарської діяльності людини пов'язані з утворенням відходів. Щорічно кількість звалищ збільшується, а проблема із забрудненням навколишнього...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

В Одесі виробляють живу олію з осадом, що посилює смак

Засновники підприємства говорять, що їхня сім'я вже понад п'ять...

Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки у рамках масштабних тестувань

Співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого...

У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в...

Вибір редактора
В продовження теми