Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Французька компанія Polaris запустила на ринок олію Omegavie DHA 800, отриману зі штаму мікроводоростей Schizochytrium sp.

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот

Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною формою омега-3, що забезпечує високу біодоступність продукту.

За технологією Polaris мікроводорості вирощують у регульованому середовищі. Олію з них екстрагують водою без використання розчинників за допомогою природних ферментативних методів.

Далі відбувається процес переробки, очищення та дезодорування, що дозволяє усунути будь-які залишкові домішки.

Polaris є однією з перших компаній, яка пропонує високоефективну водоростеву олію, що включає 800 мг докозагексаєнової кислоти (DHA) на грам продукту.

«Протягом останніх кількох років ми вирішили зосередитись на джерелі «завтрашньої» омега-3: мікроводоростях. Зростаючий попит стане головним викликом протягом наступних двох десятиліть», — сказав Луї-Марі Мартін, віце-президент з продажу та маркетингу.

Компанія також розробила лінійку харчування Sensory з використанням запатентованої технології. Готові продукти мають високу органолептичну якість.

Технологія допомагає включати нові функціональні інгредієнти, в т.ч. олію Omegavie у готові продукти. Серед них батончики, спортивне та дитяче харчування, напої швидкого приготування та жувальні цукерки.

Очікується, що ринок водоростевих олій виросте з $257 млн у 2018 році до $945 млн у 2026-му при річному приросту в 17,7%. Таким чином, Omegavie DHA 800 може вирішити багато проблем в ланцюгу створення вартості продукту.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів. Наприклад, курятину швейцарська компанія створює із води, білку та клітковини...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився...

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі, ми — як перспективний молочний кооператив — повинні слідувати цій...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65 000 кв. футів, сигналізуючи про новий імпульс у сегменті м’яса...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Американські школи переходять на веганське меню — учні втомилися від традиційної їжі

Нова програма, яку ввели після успішного запуску безм’ясних понеділків...

Платформа, що продає некрасиві овочі харчовим гігінтам, отримала мільйони на розширення

Компанія з Сан-Франциско Full Harvest, що створила онлайн-платформу для...

Вибір редактора
В продовження теми