Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Французька компанія Polaris запустила на ринок олію Omegavie DHA 800, отриману зі штаму мікроводоростей Schizochytrium sp.

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот

Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною формою омега-3, що забезпечує високу біодоступність продукту.

За технологією Polaris мікроводорості вирощують у регульованому середовищі. Олію з них екстрагують водою без використання розчинників за допомогою природних ферментативних методів.

Далі відбувається процес переробки, очищення та дезодорування, що дозволяє усунути будь-які залишкові домішки.

Polaris є однією з перших компаній, яка пропонує високоефективну водоростеву олію, що включає 800 мг докозагексаєнової кислоти (DHA) на грам продукту.

«Протягом останніх кількох років ми вирішили зосередитись на джерелі «завтрашньої» омега-3: мікроводоростях. Зростаючий попит стане головним викликом протягом наступних двох десятиліть», — сказав Луї-Марі Мартін, віце-президент з продажу та маркетингу.

Компанія також розробила лінійку харчування Sensory з використанням запатентованої технології. Готові продукти мають високу органолептичну якість.

Технологія допомагає включати нові функціональні інгредієнти, в т.ч. олію Omegavie у готові продукти. Серед них батончики, спортивне та дитяче харчування, напої швидкого приготування та жувальні цукерки.

Очікується, що ринок водоростевих олій виросте з $257 млн у 2018 році до $945 млн у 2026-му при річному приросту в 17,7%. Таким чином, Omegavie DHA 800 може вирішити багато проблем в ланцюгу створення вартості продукту.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners, New Crop Capital та Siddhi Capital. Зокрема, це перший випадок,...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не просто гарантує свіжість фруктів та овочів, а зберігає їх «значно...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер, співавторами книг “Man Eat Plant” і “Dog Eat Plant”. У...

VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій галузі. Резиденти парку отримають менторську допомогу керівної команди парку від...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Австрієць виготовив в Україні преміальний делікатес, якому дві тисячі років

Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у...

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується...

Вихідець із Nestlé поєднав каву з канабісом для потужного заряду енергією

Готові до вживання напої з канабісом мають об’єм 12...

Стартап створив замінник м’яса із відходів виноробства та адаптогенних грибів

Рослинна котлета готується з італійської трюфельної олії та тріо...

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до...

Вибір редактора
В продовження теми