Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Французька компанія Polaris запустила на ринок олію Omegavie DHA 800, отриману зі штаму мікроводоростей Schizochytrium sp.

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот

Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною формою омега-3, що забезпечує високу біодоступність продукту.

За технологією Polaris мікроводорості вирощують у регульованому середовищі. Олію з них екстрагують водою без використання розчинників за допомогою природних ферментативних методів.

Далі відбувається процес переробки, очищення та дезодорування, що дозволяє усунути будь-які залишкові домішки.

Polaris є однією з перших компаній, яка пропонує високоефективну водоростеву олію, що включає 800 мг докозагексаєнової кислоти (DHA) на грам продукту.

«Протягом останніх кількох років ми вирішили зосередитись на джерелі «завтрашньої» омега-3: мікроводоростях. Зростаючий попит стане головним викликом протягом наступних двох десятиліть», — сказав Луї-Марі Мартін, віце-президент з продажу та маркетингу.

Компанія також розробила лінійку харчування Sensory з використанням запатентованої технології. Готові продукти мають високу органолептичну якість.

Технологія допомагає включати нові функціональні інгредієнти, в т.ч. олію Omegavie у готові продукти. Серед них батончики, спортивне та дитяче харчування, напої швидкого приготування та жувальні цукерки.

Очікується, що ринок водоростевих олій виросте з $257 млн у 2018 році до $945 млн у 2026-му при річному приросту в 17,7%. Таким чином, Omegavie DHA 800 може вирішити багато проблем в ланцюгу створення вартості продукту.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а також їх подружжям отримати фінансову підтримку для розвитку свого бізнесу...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже половина (47%) українських власників собак та третина (32%) власників котів...

Вдалий стрибок: $6 млн на пельмені з лабораторної кенгурятини

Не яловичиною та свининою єдиною. У січні цього року австралійська компанія Vow Foods оголосила про отримання чергового траншу на...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й випереджати час,  вирізнятися на полиці — саме таким принципом керується...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods,...

Сторічна компанія запекла корисні білки у вафлі, щоб догодити підліткам

Високопротеїнові вафлі Eggo Fully Loaded містять 10 грамів білка...

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до...

Штучний інтелект зімітував нюх комах, щоб перевіряти безпечність їжі

Scentian Bio створила біосенсорну платформу, яка працює на штучному...

Ізраїльський стартап створив картоплю, третина якої – чистий білок

Інноваційна бульба має значні переваги над соєю або горохом....

Вибір редактора
В продовження теми