71% споживачів готові купувати сири, вироблені мікрорганізмами. Без корів

71% споживачів готові купувати сир нетваринного походження, а 79% хотіли б його спробувати.

Такими результатами «першого у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів прецизійного бродіння» поділився берлінський стартап Formo.

Formo проводив широкомасштабне дослідження спільно з Університетом Бата. Разом вони опитали 5054 особи з Бразилії, Німеччини, Індії, Великобританії та США. Це допомогло зрозуміти, що споживачі думають про молочні продукти, отримані без участі тварин.

Готовність споживачів купувати сири, отримані без тварин, у різних країнах світу

Точне бродіння — процес, який дозволяє виробляти молочний білок за участю мікроорганізмів та скопійованого фрагменту ДНК корови 

Процес є більш ефективним, ніж використання корів для виробництва білку, і дозволяє уникнути негативних побічних ефектів промислового тваринництва, на яке припадає 18% усіх викидів парникових газів, запевняють у компанії.

Результати дослідження, опубліковані в журналі Frontiers in Sustainable Food Systems, показують, що споживачі загалом готові до сиру, виготовленого із молочного білку, який виробляється мікроорганізмами.

Найбільше захоплення такою ідеєю висловлюють флекситаристи

«Подібно до того, як рослинне молоко займає дедалі більший відсоток ринку, ми бачимо, що споживачі готові до нового виду альтернативних сирних продуктів», — говорить доктор Крістофер Брайант з Університету Бата.

Оскар Золлман Томас, провідний дослідник проекту у Formo також додав, що точне бродіння вирішить таку проблему веганських сирів як недостатній рівень смаку чи функціональності. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без молока», оскільки споживачі віддають все більшу перевагу рослинним продуктам.Згідно з...

Україна має всі можливості побудувати інноваційний та прибутковий foodtech — Борис Шестопалов, HD-group

Об’єднання та кластеризація для забезпечення масштабів виробництва, спільний вихід на зовнішні ринки й розширення географії — це можливість працювати...

В Україні варять шоколад із чорним часником – трохи кислий і нагадує чорнослив

“Смак, який не схожий ні на що, сподобається навіть тим, хто байдужий до чорного часнику та трюфелю”, – розповідають...

Що таке рослинне молоко? Як його вибрати? ТОП кращих замінників молока на рослинній основі

Що таке рослинне молоко? Рослинне молоко – це напій, який сильно нагадує тваринне молоко. Головна відмінність рослинного молока від тваринного...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Фінські вчені створили яєчний білок з грибів, якими залатують тріщини в бетоні

Фінський Центр технологічних досліджень VTT спільно з вченими Future...

Фінський стартап будує першу у світі фабрику для виробництва білка з повітря

Нові виробничі потужності під назвою Factory 01 дозволить масштабувати...

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь...

Вінницький медобар приборкав бджіл, і тепер створює унікальні медово-ягідні пасти

Вінничани створюють солодкі десерти, поєднуючи натуральні інгредієнти з медом...

Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and...

Вибір редактора
В продовження теми