Завод з вироблення лабораторної курятини й баранини з’явиться у 2022 році

Ізраїльський стартап Future Meat Technologies створив перший, за твердженням самої компанії, «промисловий» м'ясокультурний завод, здатний виробляти 500 кг м'яса щодня. Такої кількості достатньо, щоб зробити приблизно 5000 гамбургерів.

Повноцінний запуск потужностей запланований на 2022 р. До того часу це мають одобрити регулюючі органи.

Учасники ринку стверджують, що кілька сотень кілограмів на день — це досить мало для «промислового» виробництва. Наприклад, заводи, що виготовляють яловичі гамбургери для McDonalds, мають потужність у 30 млн гамбургерів на тиждень.

Однак Аяков Нахміас, професор біоінженерії в Єврейському університеті в Єрусалимі, вважає, що для галузі культивованого м’яса, яка тільки-но зароджується, це вже є дивовижним досягненням.

«Технологія культивування м’яса — це програма «Аполлон» 21 століття», — каже вчений

Future Meat зараз перебуває в процесі затвердження майбутнього виробництва Ізраїлі, а також співпрацює із регулюючими органами США і приглядається до кількох ділянок для будівництва.

Першими комерційними продуктами від Future Meat, які на сьогодні зібрали близько $43 млн від різних інвесторів, включаючи Tyson Foods, ADM Ventures і S2G Ventures, швидше за все, будуть поєднання 45-60% культивованих клітин курятини та баранини й 40-55% рослинних білків і води.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Сімейна ферма на Житомирщині вимочує козиний сир у червоному вині — стає делікатесом

Червоний сир має назву Мурсія аль Віно. Щоб отримати необхідний колір, смак та букет аромату, протягом визрівання сир двічі...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

Суперпродукт майбутнього: із ряски роблять зелену ікру та збираються вирощувати на Марсі

Ряска (лемна, водяна сочевиця, або інколи навіть “зелена ікра”) – це вільноплавні прісноводні рослини, які ростуть зеленим килимом на...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк,...

Розумна кавомашина розрізняє 900 видів кави та сама замовляє капсули для приготування

BrewID — це абсолютно нова технологічна платформа, розроблена для...

Американці додали у гарячий шоколад адаптогенні гриби, щоб підвищити його користь

Компанія Laird Superfood, що базується в штаті Орегон, США,...

Агнець небожий: перша у світі лабораторна ягнятина з’явиться через 2 роки

В даний час її продукт знаходиться на стадії прототипу,...

Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане...

Вибір редактора
В продовження теми