Стартап розробив рослинне молоко з вишневих кісточок

Австрійська компанія Kern Tec створила олію та альтернативне молоко із кісточок плодів нектаринів, персиків, абрикосів, вишень та слив, які досі йшли на смітник.

Себастіон Єщко, один із співзасновників Kern Tec, розповів, що натхнення створити компанію з’явилося тоді, коли підприємці дізналися у місцевих фермерів про те, яка частина урожаю кісточкових фруктів йде у відходи.

Найскладніше у технології – отримати насіння з твердої зовнішньої оболонки. Далі його можна використовувати як звичайні горіхи. Насіння кісточкових плодів містять велику кількість білку, корисних ненасичених жирів та вітаміну Е.

На даний момент компанія має два продукти, доступні на ринку Європи. Одним із них – шоколадна нуга-спред, виготовлена з абрикосових кісточок. Інший – різні олії, виготовлені з насіння сливи, абрикоса та вишні.

Олії мають солодкуватий, фруктовий смак

Відразу після цього Kern Tec взялася за розробку альтернативних варіантів молока та йогуртів із насіння кісточкових плодів. З часом компанія планує взятися за виробництво білкового порошку.

На даний момент стартап веде переговори з інвесторами, а також бере участь у тримісячному інкубаторі ProVeg International, який вже підходить до завершення.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап роздає морозиво з молока, яке створюють мікроби

Щоб познайомити споживачів з новим для них продуктом, американська компанія пустила вантажівку, яка їздить узбережжям у спекотні літні вихідні...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що знайшла спосіб виростити у лабораторних умовах курячу грудку, яка коштуватиме...

Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився від традиційних рослинних “молочних” інгредієнтів та використав картоплю.Рецептура також включає...

У Києві з’явився бар, де в йогурт додають ром

У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із ромом, настояним на кокосі, лаймовим фрешем і журавлиною: це такий...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Може вас зацікавити

Виробник культивованого краба виводить швейцарську лабораторну яловичину в Сінгапур

Сінгапур досі лишається першою і єдиною країною, яка схвалила...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та...

Студенти отримали майже $1 млн на створення морепродуктів за допомогою ШІ

В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють...

Вчені створили ванілін із використаних пластикових пляшок

Команда з Единбурзького університету використала у лабораторії кишкову паличку...

80% жителів мегаполісів замовляють їжу через доставку. В лідерах — Glovo

Як свідчать дані свіжого дослідження «Делойт», у трійці лідерів...

Вибір редактора
В продовження теми