Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Гонконзька біотехнологічна компанія Geb Impact Technology отримала грант від уряду на вирощування мікроводоростей для виготовлення м’яса та морепродуктів на рослинній основі.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з використанням мікроводоростей для створення рослинних альтернатив м’яса.

Як повідомляє стартап, будуть культивувати штам одноклітинних водоростей евглена (еuglena).

Раніше компанія розробила Chlorella vulgaris та Haematococcus Pluvialis для застосування в рослинній косметиці.

Проєкт у розмірі 2 мільйони гонконгських доларів (приблизно $257 тис.) зосереджений на водоростях евглена завдяки унікальному вмісту білка, бета-глюкану, ейкозапентаєнової кислоти (ЕРА) та докозагексаєнової кислоти (DHA).

Крім того, цей штам є природним джерелом полісахаридної клітковини, яка активує імунні клітини та покращує стійкість до вірусних та бактеріальних інфекцій.

Додатковою перевагою є те, що мікроводорості не містять основних алергенів та не є ГМО, що робить їх придатним інгредієнтом для розвитку альтернативних білків.

Команда вже успішно виготовила суху біомасу з еuglena із вмістом білка понад 50%, повідомив Джеймс Чанг, засновник та генеральний директор компанії.

Поряд з цим, Чанг заявив, що Geb Impact Tehnоlogy приєднався до програми інкубатора для стартапів на рослинній основі від міжнародного інвестиційного підприємства Dao Foods. Програма пропонує не лише можливості наставництва та майстер-класи з урахуванням швидко зростаючого китайського ринку, а й фінансову підтримку.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Еспресо з таранькою — сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів

Щороку після заварювання кави у світі утворюються мільйони тонн відходів, з яких від 6 млн т до 8 млн...

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%.Канада, найбільший...

Легендарний сир Babybel вперше в історії став веганським. Продажі стартували з Великобританії

Безмолочний сир рекламували протягом кількох місяців. Першими його спробують споживачі у Великобританії. Решті доведеться почекати міжнародної експансії, але вона...

Британці створили магнієвий напій, що допомагає зосередитися та перемогти депресію

У магнієвій воді використовується унікальна формула компанії, TripleMg, що включає три різні типи магнію: цитрат, треонат та гліцинат магнію.Всі...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Луддити на марші: влада Нідерландів штучно стримує попит на рослинне молоко

Wakker Dier провела аналіз розвитку середніх цін на літр...

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу....

Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження...

У Карпатах варять скандинавський сир у гармонії з фазами Місяця

Біодинамічна ферма – це виробництво закритого циклу, розповідає Міра...

В очікуванні п’ятикратного росту: Beyond Meat та Nestle штурмують ринок замінників м’яса

У серпневому звіті агентства Bloomberg Intelligence перераховуються різні причини...

Вибір редактора
В продовження теми