Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Торгова марка Barry Callebaut Cabosse Naturals розробила лінійку інгредієнтів наступного покоління для закусок, напоїв чи морозива, в яких використовуються плоди какао повністю.

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над створенням ряду інгредієнтів із використанням частин плодів какао, які вважаються відходами. 

«Компанія тісно співпрацює з місцевими громадами, котрі займаються вирощуванням какао не лише для того, щоб отримати продукт найвищої якості, а й обмежити час між збором свіжих плодів та їхньою переробкою до п’яти годин», — розповіла Сільві Волтертінг-Валат, керівник відділу маркетингу компанії.

«Це має важливе значення для збереження високої якості та поживних речовин плодів какао», — додала вона.

Насіння — какао-боби — відокремлюють від м’якоті для ферментації та сушіння. Решту фрукта переробляють в інші побічні продукти для отримання додаткових інгредієнтів.

Із м’якоті роблять сік, який фільтрують, пастеризують та концентрують.

Шкірку фруктів сушать та подрібнюють у борошно, що має назву каскара. Цей інгредієнт поки що недоступний для комерціалізації.

Інгредієнти мають пікантний фруктовий смак та виражену солодкість

Завдяки науково-дослідним розробкам Cabosse Naturals тепер переробляє 70% плодів какао, які раніше б викинули.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Батлхантер для PepsiCo: автомат навчили сортувати пляшки

Автомат вміщує 1000 пластикових пляшок, 850 алюмінієвих банок та 50 скляних пляшок.Використовуючи технологію штучного інтелекту, установка самостійно може сортувати...

Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і новатори в індустрії, що продовжують дивувати смаковими рішеннями та різноманіттям...

Nuro отримали $500 млн на розвиток автономних автомобілів для доставки

Стартап, який вже сумарно підняв $ 1,5 млрд, розробляє роботизовані транспортні засоби для кур'єрської доставки. Вони вже активно використовуються...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши в першій половині 2022 року новий центр досліджень і розробок...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки...

Світовий виробник кормів для тварин допомагає реабілітуватися тисячам ветеранів та ВПО

Каністерапія — це метод терапії із залученням спеціально навчених...

За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний...

Вибір редактора
В продовження теми