Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над створенням ряду інгредієнтів із використанням частин плодів какао, які вважаються відходами.
«Компанія тісно співпрацює з місцевими громадами, котрі займаються вирощуванням какао не лише для того, щоб отримати продукт найвищої якості, а й обмежити час між збором свіжих плодів та їхньою переробкою до п’яти годин», — розповіла Сільві Волтертінг-Валат, керівник відділу маркетингу компанії.
«Це має важливе значення для збереження високої якості та поживних речовин плодів какао», — додала вона.
Насіння — какао-боби — відокремлюють від м’якоті для ферментації та сушіння. Решту фрукта переробляють в інші побічні продукти для отримання додаткових інгредієнтів.
Із м’якоті роблять сік, який фільтрують, пастеризують та концентрують.
Шкірку фруктів сушать та подрібнюють у борошно, що має назву каскара. Цей інгредієнт поки що недоступний для комерціалізації.
Інгредієнти мають пікантний фруктовий смак та виражену солодкість
Завдяки науково-дослідним розробкам Cabosse Naturals тепер переробляє 70% плодів какао, які раніше б викинули.
Джерело: Food Navigator