Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Торгова марка Barry Callebaut Cabosse Naturals розробила лінійку інгредієнтів наступного покоління для закусок, напоїв чи морозива, в яких використовуються плоди какао повністю.

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над створенням ряду інгредієнтів із використанням частин плодів какао, які вважаються відходами. 

«Компанія тісно співпрацює з місцевими громадами, котрі займаються вирощуванням какао не лише для того, щоб отримати продукт найвищої якості, а й обмежити час між збором свіжих плодів та їхньою переробкою до п’яти годин», — розповіла Сільві Волтертінг-Валат, керівник відділу маркетингу компанії.

«Це має важливе значення для збереження високої якості та поживних речовин плодів какао», — додала вона.

Насіння — какао-боби — відокремлюють від м’якоті для ферментації та сушіння. Решту фрукта переробляють в інші побічні продукти для отримання додаткових інгредієнтів.

Із м’якоті роблять сік, який фільтрують, пастеризують та концентрують.

Шкірку фруктів сушать та подрібнюють у борошно, що має назву каскара. Цей інгредієнт поки що недоступний для комерціалізації.

Інгредієнти мають пікантний фруктовий смак та виражену солодкість

Завдяки науково-дослідним розробкам Cabosse Naturals тепер переробляє 70% плодів какао, які раніше б викинули.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія створила із конопель альтернативу м’ясу, яка гальмує старіння

VITEO Hemp працює на кількох заводах у різних областях – Дніпропетровській, Полтавській та Івано-Франківській.«Ми – одна з небагатьох компаній,...

Полтавський бренд пакує у прозорі бляшанки сало з медом — найдорожче в Україні

Засновники виробництва — подружжя Марина та Віталій Мостові, які раніше займалися кейтерингом, тепер виготовляють близько тисячі банок сала на...

Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.Величезна частка зібраного фінансування пішла...

Бджолярі на Закарпатті зброджують оцет із меду. У складі – лише два продукти

Компанія позиціонує себе як перший в Україні дегустаційний зал меду. В асортименті – крафтові крем-меди, вироби з воску, медова...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у...

Піранья із корнеплоду — на прилавках з’явилися нові продукти від стартапів

Лінійка продуктів включає рослинні версії популярної риби, як-от лосось,...

Одна з найбільш інноваційних компаній українського foodtech отримає €40 млн на завод

Проєкт вартістю €63 млн дозволить компанії збільшити експорт і...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського,...

Вибір редактора
В продовження теми