108Labs створює перший у світі завод з виробництва людського грудного молока

Через 18 місяців після створення першого у світі культивованого грудного молока компанія 108Labs будує завод для автоматизованого виробництва.

Там перетворюватимуть сировинні інгредієнти та перевірені клітинні лінії на стерильні упаковані клітинні продукти з людського молока та молочну суміш для немовлят.

Завод 108Labs об’єднає методи штучного інтелекту, клітинного сільського господарства, автоматизовані системи, модульне біовиробництво, автоматизовану біообробку та стерильну упаковку.

Все це відбуватиметься на базі програмної платформи 108Labs Cellufacturing.

108Labs вирощуватиме на заводі штучні “молочні залози”, готуватиме середовище та фактори росту, підтримуватиме та збиратиме молочні біореактори.

Задля забезпечення стерильності пакування молока здійснюватиметься в закритій системі.

“Ми розробляємо найбільшу у світі клітинну молочну ферму на найрозумнішому заводі з клітинного сільського господарства, використовуючи інноваційну техніку та штучний інтелект для виробництва нутріцевтиків та терапевтичних препаратів, одержуваних із клітинного молока, в товарних масштабах”, —  сказала Шейн Джуліано, генеральний директор 108Labs.

Завдяки наскрізній автоматизації та ефекту масштабу 108Labs зменшить виробничі витрати на 99% порівняно з вирощеним у лабораторії молоком.

Після запуску першого пілотного заводу 108Labs планує подальше масштабування.

Нагадаємо, BIOMILQ недавно створила у лабораторії справжнє людське грудне молоко. За допомогою біопсії BIOMILQ може відібрати клітини у конкретної жінки, щоб створити молоко спеціально для її малюка.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап зібрав $10 млн на оцифровку смакових рецепторів людини

Стартап зібрав $10 млн інвестицій під керівництвом Rabo Food & Ag Innovation Fund та SOZO Ventures. У фінансовому раунді...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена, який працював на нідерландському телеканалі RTL 4 та в австралійській...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65 000 кв. футів, сигналізуючи про новий імпульс у сегменті м’яса...

Електростейк. Навіщо японські вчені тримають лабораторне м’ясо під струмом?

Вчені запевняють: тканинна інженерія вирішить екологічні проблеми, які спричиняє традиційне тваринництво, зекономить воду та збереже землю.Досі більшість біосинтетичних м’ясних...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Український виробник створює гранолу зі спіруліною та кольорове лате

У асортименті компанії – органічна гранола, безглютенове борошно (амарантове,...

Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес,...

Вибір редактора
В продовження теми